"Türkiye'de sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var.

"Türkiye'de sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var.

"Türkiye'de sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var.

Milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı, Türkiyede motor sporlarına desteğin artması gerektiğini belirterek, Türkiyede sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var. Bizlere sahip çıksınlar ki, biz de Türk bayrağını göklerde dalgalandıralım. dedi.

Kariyeri boyunca elde ettiği Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarından dolayı adından sıkça söz ettiren milli sporcu, son olarak Türkiyeyi temsil ettiği dünyanın en zorlu yarışları arasında yer alan Dakar Rallisini tamamlamayı başardı.

Türkiyede yarıştığı tüm kategorilerde şampiyon olarak Şampiyonlar şampiyonu unvanını alan 36 yaşındaki Şakir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin motor sporları konusunda son yıllarda adından çokça söz ettirdiğini söyledi.

Bunda milli motosikletçi Kenan Sofuoğlunun büyük katkısı olduğunu dile getiren Şakir, Kenan çok başarılı bir sporcu. Tırnakları ile kazıyarak bu noktalara ulaştı. Çok büyük bir sporcu ve dünyaya ismini yazdırdı. Ben de yıllardır yarışıyorum. Pistlerde 30 yılımı devirdim ve şampiyonlar şampiyonu unvanını aldım. Bizlere destek olunması gerekli. diye konuştu.

 

- Bizlere sahip çıksınlar

 

Uluslararası yarışlarda destek olmadan asla başarının gelemeyeceğini ifade eden Şakir, şöyle konuştu:

Dakar Rallisinin kayıt ücreti bile 17 bin avroya geliyor. Bu rakamları bir şirkete gidip istediğinizde kimse destek olmuyor. Çünkü maliyet çok yüksek. Yakın zamana kadar Kenan Sofuoğlunun da sponsoru yoktu. Daha yeni yeni Kenanın sayesinde, Toprak Razgatlıoğlu sayesinde motor sporları ön plana çıktı. Onların sayesinde bu spora destek olunacağını düşünüyorum.

Motor sporlarına desteğin artması gerektiğinin altına çizen Şakir, Biz Türk motor sporuna gönül vermiş bu ülkenin çocuklarıyız. Bu vatanın çocuklarıyız. Türkiyede sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var. Bizlere sahip çıksınlar ki, biz de Türk bayrağını göklerde dalgalandıralım. ifadelerini kullandı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER