Türkiye'nin etki sahası başlıklı konferans gerçekleştirildi..

Türkiye'nin etki sahası başlıklı konferans gerçekleştirildi

Türkiye'nin etki sahası başlıklı konferans gerçekleştirildi..

DÜZCE(İHA) – İşletme Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Nuri Yılmaz, milli aidiyet duygusu ve milli özgüven geliştirmenin gerekliliğini vurguladı.
Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen Türkiyenin Etki Sahası başlıklı programda, İşletme Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Nuri Yılmaz, bir konferans verdi.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Mesci, İşletme Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ayhan Nuri Yılmazı konuk etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Yüksekokul Yönetimi, personeli ve öğrencileri olarak tüm iç ve dış paydaşlarla iletişime önem verdiklerini belirten Doç. Dr. Muammer Mesci, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından hayata geçirilen Açık Kapı Günlerini her ay Akçakoca Yerleşkesinde gerçekleştirdiklerini, öğrencilerle ve tüm paydaşlarla bir araya gelmek istediklerini söyledi. Birimler arasındaki uyuma ve iş birlikteliğinin önemine vurgu yapan Mesci, sözü Dr. Öğretim Üyesi Ayhan Nuri Yılmaza bıraktı.
Bu konferans fikrinin, gençlerde karşılaştığı batı hayranlığı ve ülkelerini yeterince sevmeme olgusundan kaynaklandığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Ayhan Nuri Yılmaz, milli aidiyet duygusu ve milli özgüven geliştirmenin gerekliliğini vurguladı. Sunumunda kendi gezi ve gözlemlerinden derlediği örnekleri fotoğraf kareleri eşliğinde anlatan Yılmaz, Türk etki sahasının ne kadar geniş ve Türk olmanın gerçek değerinin ne kadar büyük olduğunu ifade etti.
Örneklerine Prag Karlova köprüsündeki antik Türk heykelle başlayan Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, Budapeştede Gül Baba Türbesinin ziyaret edilmesini tavsiye ederek Balkanlar, Çin, Hindistan, Afganistan ve Rusyadan derlediği olay ve fotoğraflarla gençlere nasıl gezmeleri gerektiğiyle ilgili bilgiler paylaştı.
Tevfik Fikretin oğlu Haluk, Resneli Niyazi gibi tarihi şahsiyetleri anlatarak saptırılmış hayranlık ve milli gafletin bedelinin nasıl ağır olabileceğini dile getiren Ayhan Nuri Yılmaz, Türklüğün anlamı ve Türkiyenin dünyadaki yeri ile ilgili önemli bilgiler de verdi. Geçmişini bilmeyen ve araştırmayan bir neslin, geleceğinin de karanlık olacağı uyarısında bulunan Yılmaz, milli kültürümüze, dilimize ve geçmişimize yönelik farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Konferansın asıl amacını, öğrencilerimizde ve gelecek nesillerimizde milli hassasiyeti ve farkındalığı arttırmak olarak açıklayan öğretim üyesi, Türkiyenin dünü, bugünü ve yarınıyla tüm zaman dilimlerinde jeofizik ve jeostratejik coğrafyalarda devlet kurduğuna değinerek, Türklerin tüm dünya coğrafyasına yayıldığına dikkat çekti.
Sistematik bir araştırma içine girildiğinde, mutlaka Türkiye ve Türk kültürü ile ilgili bulgulara ve etkileşimlere Dünyanın birçok yerinde kolayca rastlanabileceğine işaret eden Yılmaz, önemli olanın bu değerleri gün yüzüne çıkarmak olduğunun; sonrasında da bu değerleri muhafaza etme gerekliliğinin altını çizdi. Şanlı bir maziye sahip olduğumuzu, fakat bu maziden ne yazık ki koparılmış bir toplum haline özellikle getirildiğimizi ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Nuri Yılmaz, kendisinin İşletme Fakültesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü görevi yürütüyor olması hasebiyle, öğrencilerin özellikle değişim programları ile Avrupa ve Türki Cumhuriyetlere karşı ilgilerinin olduğunu ama bu konuda pek fazla bilgi sahibi olmadıklarını gözlemlediğini sözlerine ekledi.
Öğrencilerine Avrupadan, Uzak Doğuya, Balkanlardan Latin Amerikaya kadar birçok ülkede Türklüğün ve Türklerin izini bulabileceklerini, bu yüzden seyahat ederken bu gözle bakmalarını tavsiye eden Yılmaz, konuşmasının sonunda, daha önceleri atalarımız tarafından oluşturulan ortak dile, geçmişe ve kültüre sahip çıkılmasının önemine dikkat çekti.
Bahsedemediği konulara Etki Sahası 2 başlıklı konferanslar dizisinde değineceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Nuri Yılmaza program sonunda teşekkür belgesi takdim edildi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER