Türkiye'nin yaşadığı en acı felaketlerden biri

Türkiye'nin yaşadığı en acı felaketlerden biri

Türkiye'nin yaşadığı en acı felaketlerden biri

DÜZCE - Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 12 Kasım 1999da yaşanan Düzce Depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yemenici, mesajında, Düzcede 18 yıl önce yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin, Türkiyenin yaşadığı en acı felaketlerden biri olduğunu belirtti.

Yaşanan depremin acısını dün gibi derin şekilde yüreklerinde yaşadıklarını ifade eden Yemenici, şunları kaydetti:

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve ülkemizi büyük acılarla baş başa bırakan bu büyük deprem sonrası devletimiz ve milletimiz, birlik ve beraberlik halinde hareket etmiş, yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için olağanüstü bir gayret göstermiştir. Şüphesiz ki ülkemizin dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunuyor olması, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, bugün ve gelecekte de bu tür felaketlerin yaşanma ihtimalini hiçbir zaman göz ardı etmememizi gerekli kılmaktadır. Bu vesileyle 12 Kasım depreminin yıl dönümünde, böyle bir acının ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER