Uluslararası Çocuk hakları çalıştayı için imzalar atıldı

Düzce'de 5-7 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Uluslararası Çocuk Hakları Kongresi için bugün Valilikte protokol imzalandı.

Uluslararası Çocuk hakları çalıştayı için imzalar atıldı

Düzcede 5-7 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Uluslararası Çocuk Hakları Kongresi için bugün Valilikte protokol imzalandı.
Düzce Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi işbirliğinde Ekim ayında Düzcede düzenlenecek olan Uluslararası Çocuk Hakları Kongresi için protokol imza töreni düzenlendi. Törene Vali Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve akademisyenler katıldı.
Valiliğin de oluru ile Çocuk Hakları Kongresi gibi büyük bir organizasyon için protokol imzalanması talebi Vali Zülkif Dağlıya iletilirken, kongrenin ardından eylem planının uygulamaya konulacağı proje için Vali Dağlı, Çözüm önerileri ile Çocuk hakları çalıştayımız çok önemli. Burada Düzce Üniversitemiz başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu çalıştay gerçekleştirilecek. Ülke çapında bir çalıştay olacak. Büyük bir iş aslında bu. Başarıya ulaşacağına inanıyoruz dedi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise, Türkiyede ilk defa üniversitemizin öncülüğünde Biz Üniversite sanayi işbirliğine hem de üniversite kamu işbirliğine çok önemsiyoruz. Şimdiye kadar Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile çok sayıda çalışmaya imza attık. İçinde çocukların olması çocuk haklarının 10-14 yaş arası tam ergenlik öncesi çocukların hem aile hem sosyal hem de toplumsal yaşama geçiş yamalarındaki çocuk hakları ile ilgili tüm hususların değerlendirileceği bir kongre düzenlenmesi ardından bir eylem planının oluşturulmasını çok önemsiyoruz dedi.
Konuşmaların ardından Vali Zülkif Dağlı, Rektör Nigar Demircan Çakar, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım tarafından protokol imzalandı.

haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER