Üniversite Hastanesinde gastroenteroloji hizmeti başladı

Üniversite Hastanesinde gastroenteroloji hizmeti başladı

Üniversite Hastanesinde gastroenteroloji hizmeti başladı

Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Gastroenteroloji uzmanı olarak göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun, Gastroenteroloji Bilim Dalı hakkında önemli bilgiler verdi.
Gastroenterolojinin, İç Hastalıkları Anabilim dalının bir yan dalı olduğunu, temel olarak da sindirim sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Torun, yemek borusu, mide, ince bağırsaklar, kalın bağırsaklar, karaciğer, safra yolları ve pankreas organlarına ait hastalıkları Gastroenteroloji Dalının incelediğini söyledi.
Endoskopi, Gastroskopi, Rektosigmoidoskopi, Kolonoskopi işlemleri yapılıyor
Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yataklı servis, Gastroenteroloji Polikliniği ve Endoskopi Ünitesinin mevcut olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun, Endoskopi Ünitesinde; Gastroskopi, rektosigmoidoskopi ve kolonoskopi işlemleri yapılmaktadır. Bu ünitede tanısal işlemler haricinde beslenemeyen hastaların midesine endoskopik olarak tüp yerleştirilmesi, yemek borusu, mide ve kalın bağırsaklardaki tıkanıklıkların balon, buji veya stent ile açılması, yemek borusu ya da midedeki yabancı cisimlerin çıkarılması, mide kanamaların çeşitli endoskopik yöntemlerle durdurulması, mide ve bağırsaklarda bulunan ve tedavi edilmezse kansere neden olabilen poliplerin çıkarılması gibi işlemler yapılmaktadır. Ayrıca servisimizde karaciğer biyopsisi yapılmaktadır ifadelerini kullandı.
ERCP ünitesi açılacak
Yakın zamanda açılması planlanan ERCP Ünitesinde ise safra yolları ve pankreas kanalındaki hastalıkların tanı ve tedavisinin endoskopi ve röntgenin birlikte kullanıldığı bir yöntemle yapılabileceğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Torun, Bunun için safra yolları ve pankreas kanalının bağırsaklara açıldığı yerden girilerek işlem yapılır. Bu yöntemle safra kanalındaki taşlar ameliyatsız olarak alınabilir, darlıklar balon ya da stent uygulamaları ile açılabilir. Türkiye genelinde belli sayıda merkezlerde yapılan bu işlemin Hastanemizde yapılacak olması, başka illere olan sevklerin önüne geçilebilecektir şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER