Üniversitede bağımlılıkla mücadele merkezi kuruldu

Üniversitede bağımlılıkla mücadele merkezi kuruldu

Üniversitede bağımlılıkla mücadele merkezi kuruldu

Bağımlılıkla mücadele konusuna büyük önem veren ve bu konuda çalışmalar yürüten Düzce Üniversitesi bünyesinde, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereği faaliyetlerine başlayacak olan Merkez; bağımlılığı önlemek için gerekli tedavi ve rehabilitasyon konusunda araştırmalar planlamak, bağımlılığın toplumda gelişimini önlemek için projeler yürütmek, bağımlılığın neden olduğu sağlık sorunları konusunda toplumu bilinçlendirmek ve bilimsel nitelikteki bilgileri kamuoyuna ulaştırmak gibi birçok çalışma yürütecek.
Kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacak Merkez; Rehberlik ve
Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Hizmet, Hemşirelik ve Tıp eğitimi esnasında öğrencilere bağımlılık araştırma ve uygulamalarını tanıtarak eğitimlerine katkıda bulunmayı, bağımlılık konusunda riskli grupta bulunan ergenlere yönelik hizmet veren profesyonellere eğitim vermeyi, bağımlılık alanında projelerde görev alabilecek gönüllüler ve destek grupları oluşturmayı ve bağımlılığı olan bireylerin ailelerine destek olmayı amaçlıyor.
Sağlıklı bir toplum bilinci oluşturmak ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla Merkez, diğer araştırma merkezi ve laboratuvarlarla işbirliği içinde ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırma projeleri hazırlamak ve bu projeleri gerçekleştirmek üzere çalışma grupları oluşturmak gibi faaliyetler gerçekleştirecek. Yurt içi ve yurt dışındaki bilimsel çalışmalara da katılacak olan Merkez, ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sempozyum, seminer, panel, kurs ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenleyerek bağımlılığa karşı kamuoyunda farkındalığı artırmayı da hedefliyor.
Bağımlılığı olan bireyler ve onların ailelerine destek olmak için eğitim ve danışmanlık faaliyetleri de düzenleyecek Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, bağımlılık konusunda toplumsal bilinci artırmak amacıyla önemli projeleri hayata geçirecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER