Uzlaştırma ile Adliyenin iş yükü azalıyor

Uzlaştırma ile Adliyenin iş yükü azalıyor

Uzlaştırma ile Adliyenin iş yükü azalıyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Adliyesinde yaklaşık 1 yıl önce faaliyete başlayan uzlaştırma bürosu bu güne kadar bin 390 kişiden 673ünü uzlaştırdı.
CMKda yapılan değişiklikle uzlaştırma kapsamı genişletilirken, soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suçların yanı sıra şikayete bağlı olup olmadığına bakılmaksızın uzlaştırma yoluna gidilebilecek suçların sayısı da arttırıldı. Tehdit ve dolandırıcılık gibi suçlarda uzlaştırma kapsamına alındı. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olmayan suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar uzlaştırma kapsamında olmayacak. Uzlaştırmacılar taraflarla irtibata geçerek uzlaştırma teklifi ve işlemlerini gerçekleştiriliyor.
Değişiklik kapsamında Düzce Adliyesinde geçtiğimiz yıl uzlaştırma bürosu açıldı. Cumhuriyet Savcısı Mert Demircinin başında olduğu uzlaştırma bürosu ile adliyenin iş yükü azalıyor.
Düzce Adiyesinin verilerine göre bu güne kadar bin 390 dosyanın 673ünde uzlaşma sağlanırken, Düzcede görev yapan 53 uzlaşmacı olduğu bildirildi.

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER