Vali "2017 yılı verimli geçti"

Vali "2017 yılı verimli geçti"

Vali "2017 yılı verimli geçti"

Düzcedeki kurumların proje hazırlama kapasitelerine, insan kaynakları altyapısının güçlendirilmesine ve AB hibelerinden yararlanma düzeyinin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla Erasmus+ Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programına ilişkin Düzce Valiliği ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğiyle, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlunun katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Düzce Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Düzcenin 2017 yılında kazandığı proje destekleri tanıtıldı. Ayrıca Ulusal Ajans eğitmenleri tarafından 2018 yılı hibe çağrısına dair bilgilendirmeler yapıldı.

Vali 2017 yılı verimli geçti
Toplantıda konuşan Vali Zülkif Dağlı 2017 yılının çok verimli geçtiğini ve 2018 yılında daha güzel projeler üretileceğine inandığını kaydederek Burada geçen yılda çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Geçen sene Aralık ayında ki bilgilendirme toplantısından sonra projeler açıldı. Güzel projeler çıktı. Burada Valiliğimizin yaptığı projeler de var, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı projeler de var. Ayrıca Düzce Valiliği Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezini Akredite etmek sureti ile Avrupa Gönüllü Hizmetleri projeleri yaptık. 15 tane gencimizi yurt dışına bir aylık olmak üzere göndereceğiz. Tabi bu başarılar proje odaklı çalışmanın sonucudur. Biz hep şunu ifade ediyoruz, tüm kurumlarımız proje odaklı çalışmak durumunda. Geçtiğimiz Aralık ayında Gençlik ve Spor Bakanlığımız 3 ilimizde proje tanıtımı yaptı Ankara, İstanbul ve Düzce. Orada da yaklaşık 12 – 13 tane proje çıktı ve bunların dört tanesi desteklenmeye değer görüldü. Bunlar güzel gelişmeler. Çalışmalar gayet güzel gidiyor dedi.

Proje ihtiyaçtan doğar
Vali Zülkif Dağlı, projenin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirterek Bizimde ihtiyaçlarımız mutlaka var. Yapılması gereken eksiklerimiz var. Bu ihtiyaçları doğru açıdan görerek proje üretmemiz gerekiyor. Burada güzel bir birikimin oluştuğunu görüyoruz. Bu zamana kadar yaşanan handikaplar aşıldı. Daha önce yapılan serzenişler vardı. Bunları dikkate alacağız. Mesela projeyi biz yazıyoruz başkaları gidiyor veya okul müdürümüz bizi değil başkasını gönderiyor. Biz bunları telafi edeceğiz. Mutlaka projenin içerisinde olan konuyla bizzat ilgili olanlar projenin içerisinde bulunacaklar. Temennimiz 2018 yılında daha güzel projelerin, insanlara, gençlere, öğrencilerimize, spora dokunan projelerimizin daha çok olmasıdır dedi.
Konuşmanın ardından Düzcede yürütülen projelerin içeriğine ilişkin bilgiler verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER