Vali Dağlı, iftar yemeğine katıldı

Vali Dağlı, iftar yemeğine katıldı

Vali Dağlı, iftar yemeğine katıldı

Akçakocada koruyucu ailelere ve şehit ailelerine Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Akçakoca Öğretmen evi salonunda iftar yemeği verdi. Yemeğe Vali Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve eşi Selma Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve eşi Nilay Koyuncu Yemenici ve devetliler katıldı.
Vali Dağlı, Kaymakam Öztürk ve Başkan Yemenici eşleriyle beraber tek tek tüm masaları dolaşarak yemeğe iştirak eden vatandaşlarla sohbet ettiler.
İftar yemeği sonrası açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Değerli katılımcılar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yer alan çocuklara devlet her türlü imkanı sunuyor. Onların bütün ihtiyaçlarını karşılıyor, karşılamaya da devam edecektir. Ama onların ihtiyaç duyduğu en önemli konu bir aile ortamında yetişmek, gelişmek ve büyümek. Bu kapsamda koruyucu aile mekanizması ile çocukları yanlarına alan ve bir aile ortamı içerisinde büyüten ailelerimiz var ve bir aile şefkati içerisinde destek veriyorlar. Bu nedenle ben koruyucu aile olmayı kabul eden bunu sağlayan, başaran ve bugünde aramızda olan bütün ailelere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bu çocukların aile ortamında büyümeye, yetişmeye ve topluma hazırlanmasında ihtiyaç vardı. Bunu da bugün gönüllü olarak başvuran ve bu çocuklarımıza sahip çıkan ailelerimiz gerçekleştiriyor. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Arzumuz bu aile sayısının daha da üst noktalara taşınması ve çocuklarımızın aile ortamında geleceğe hazırlanmalarıdır diye ifade etti.
Vali Zülkif Dağlı, böylesine ulvi, güzel bir ortamda olmaktan mutlu olduğunu belirtti Büyüklerimiz yeri huzur evleri değil, ailelerimizin yanı. Çocuklarımızın yeri kreşler değil, ailelerin yeridir. Biz bunun bilincinde olduğumuz için bu uygulamamız başladı. Ülkemizde 12 bin çocuk var yurtlarda kalan. Temennimiz ilk olarak 12 bin çocuğu koruyucu ailelerin yanına yerleştirmek dedi.
İftar yemeği edilen dualarla ile son buldu.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER