"Vizyon projeler hazırladık...

TSO Meclis Komitesi adayı İsmail Çakmak "Vizyon projeler hazırladık"

"Vizyon projeler hazırladık...

İnşaat ve yapı denetim sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yer aldığı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi seçimlere hazırlanıyor. Komite Başkanlığına aday olan İsmail Çakmak kısa ve uzun vadeli vizyoner projeler hazırladıklarını, seçilmeleri halinde bunları hayata geçireceklerini, aksi durumda da bayrağı devralacak kişiye projelerini teslim edeceklerini söyledi.
İsmail Çakmak yönetimde yer alan Mustafa Erkan, Fuat Güner, Azem Sarı, Edip Hilal Kaşkır, Refa Pehlivan ve Orhan Acar ile birlikte kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşan İsmail Çakmak, her Düzceli gibi memleketlerine hizmet etmek amacıyla böyle bir göreve talip olduklarını dile getirerek Bilindiği gibi Ticaret odamızın 1 Nisanda Meslek Komite Oda seçimleri var. Bizde inşaat grubu olarak bir liste hazırladık. Her Düzceli gibi memleketimize katkı sağlamak istiyoruz. Sektörde belli bir hacim yaratmak için çalışıyoruz. Ticaret Odası Düzcenin gururu. Düzce için önemi büyük. Biz inşaat grubu olarak güzel bir çalışma hazırladık. Kim bu bayrağı taşımaya hak kazanırsa projelerimizi ona teslim edeceğiz. Bizim amacımız Düzcede yaşam standartlarının iyileşmesi. Düzcenin Genel Bütçeden eğitim, turizm, kültür alanında daha fazla pay alması. Tüm Meslek Komitelerinin hedefi Düzceye bir şeyler katmak ifadelerinde bulundu.
Çakmak seçilmeleri halinde hayata geçirecekleri kısa ve uzun vadeli vizyoner projeler hazırladıklarını söyledi. Çakmak kısa vadede uygulanması planlanan projeleri şöyle sıraladı:
Kısa vadeli mesleki eğitim bizim için önemli. Örgütlü ticaret, örgütlü sanayi, istihdamda kalite artışı sağlanmalı. Ticari faaliyetlerinin katma değerinin arttırılmasına dair tedbirler alınmalı. İş adamlarının en önemli sorunlarından biri finansmana ulaşım. Bu sebeple teşvikler önemli. Düzcenin sanayi envanterini çıkartıp üreticilerin bilgisine sunmak istiyoruz. Düzcenin ARGE ve tasarım merkezi olması için gerekli çalışmalar yapılacak. Proje destek ofisimizi daha da büyütüp rantabl hale getirmeliyiz. Sanayi kümelenmesine dair çalışmalar yapmalıyız. Ulusal ve uluslararası fuarlara katılım için verilen desteklerden yararlanmalıyız. Ara eleman yetiştirmeye yönelik çalışmalar yapmak lazım. Düzcedeki işvenler ile tek tek görüşüp, Düzcenin nitelikli eleman ihtiyacı envanterini çıkartıp üniversitelerimiz, meslek liseleri, halk eğitim ve STKlarla birlikte kurslar düzenlememiz lazım. Düzceye Gümrük İl Müdürlüğünün kurulması lazım. Ülkemizi ve Düzcemizi ilgilendiren sosyal sorumluluk projelerine dahil olmamız lazım. Yapı sektöründe faaliyet gösteren firmaların belediye ile problemlerinin komiteye taşınması ve başkalık düzeyinde çözüme ulaştırılması lazım. Uzun vadede yapılacak çalışmalar ile ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı Ticaret ve sanayi alanlarında bölgesellikten küreselliğe geçilmesine dair yöntem ve uygulamaların genişletilmesi gerekiyor. Evrensel ve entelektüel seviyedeki kültür, tarih, bilimsel bilince sahip donanımlı elemanlar yetiştirecek sosyal ve kültürel altyapının oluşturulması lazım. Düzce Sanayi Odası, Düzce Ticaret Odası teşkilatlarının kurulmasını istiyoruz. Büyük illerde bu teşkilatlar ayrı. Endüstriyel 4.0 dönem hazırlığı için gerekli olan teknik bilimsel altyapı çalışmalarının yapılması gerekiyor.
Çakmak 1980li yıllarda yapılan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası binasının artık sağlıklı hizmet veremediğini, Daha geniş bir alanda 50 yıla hitap edecek bir bina yapımı için hazırlıkların sürdüğünü vurguladı.

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER