Yarım Asırlık Motosikletini Hüseyin Dede Yanından Ayırmıyor

Yarım Asırlık Motosikletini Hüseyin Dede Yanından Ayırmıyor

Yarım Asırlık Motosikletini Hüseyin Dede Yanından Ayırmıyor

Düzcenin Gölyaka ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki işçi emeklisi Hüseyin Erdem, 1970 yılında aldığı JAWA marka motosikletini yanından hiç ayırmıyor.

Çevresinde JAWA Hüseyin olarak bilenen Hüseyin Erdemin, İstanbulda çalıştığı dönemlerde işe gitmek için aldığı 1970 model motosikletine olan tutkusu görenleri şaşırtıyor.

Motosikletinin periyodik bakım ve tamirini kendisi yapan Erdem, AA muhabirine, JAWA marka motosikletini 1970te İstanbulda çalıştığı dönemlerde satın aldığını ve o tarihten bu yana sorunsuz şekilde kullandığını anlattı.

- O kaybolursa bilin ki ben de bu hayattan giderim

Motosiklet tamircisi olan merhum ağabeyinin önerisi üzerine JAWAyı aldığını ifade eden Erdem, O zaman yani 1970de sıfır aldım. Çok güzel yıllarımız geçti beraber ve bana yoldaş oldu. dedi.

Motosikletle arasında inanılmaz bir bağ olduğunu anlatan Erdem, şöyle konuştu:

O kaybolursa bilin ki bende bu hayattan kaybolur giderim. Geçmiş dönemde çocuklarımın ısrarı ile Murat 124 ile değiştim. 3 gün uyuyamadım, dayanamadım ve gittim sattığım kişiye Al arabanı ver motorumu dedim. Allahtan motorumu satmamış. Hemen geri aldım. Arıza yaparsa o gece uyuyamam ve tamirini yapar ondan sonra yatarım. Tamirini de kendim yaparım.

Yıllardır çok farklı motorlara bindiğini fakat 47 yıllık yoldaşı JAWAdan vazgeçemediğini vurgulayan Erdem, Bu motor üzerine en az 20 motor aldım fakat hiçbiri bunun yerini tutmadı. Sesi, yol tutması, yolculukta verdiği rahatlık hiçbirinde olmadı. Bunu kullanan Bu otomobil, motor değil. diyor. Aramızda duygusal bir bağ var. Elbet de olacak 47 yıldır benimle beraber. Ben bu motora 47 yıldır gözüm gibi bakıyorum. diye konuştu.

-Yıllardır orijinal

Erdem, Türkiyenin birçok bölgesini motoruyla gezdiğini belirterek, şunları kaydetti:

Bursa, Yalova, Bolu, İstanbul, Sakarya, Ankara gibi birçok ile giderek geziyorum. Motorculuk da tecrübe çok önemli. Yıllardır orijinal ve koç gibi ayaktadır. Bir gün binemeyim hasta olurum. Hasta olduğum, evde yattığım zamanlarda da başkasına çalıştırtırım ve sesini dinlerim. O zaman anca uyuyabilirim. Her gün mutlaka sesini duymalıyım. Kimseye emanete vermem.

Motorunun kendisi için çok değerli olduğunu Hüseyin Erdem, Benim en büyük mirasım bu motor olacak. Kime kalır bilemem ama iyi bakılırsa onu da eskitir. Bütün yedek parçaları elimde var. Arıza yaptığında parçayı kendim temin ediyor ve tamiratını yapıyorum. Bunu yapamayacaksan zaten moturcu filan olma. Şimdi kaç civatası var bilirim. Civataların yerlerinin ne zaman değiştiğini de bilirim. şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2017, 08:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
remzi
remzi - 7 yıl Önce

40 yildir tanirim bir kere bile kask taktigini görmedim

SIRADAKİ HABER