Yazar Uğurluel Abdülhamit Han'ı anlattı...

Yazar Uğurluel Abdülhamit Han'ı anlattı...

Yazar Uğurluel Abdülhamit Han'ı anlattı...

Sanat tarihçisi Araştırmacı yazar Talha Uğurluer, Düzcelilere vefatının 100. Yılında Abdülhamit Hanı anlattı. Söyleşi sonrasında Uğurluele kitaplarını imzalatmak isteyen hayranları uzun kuyruklar oluşturdular.
MÜSİAD ve Genç MÜSİAD tarafından organize edilen Payitahtın son sahibi Abdülhamit Han konferansı Sanat Tarihçi Araştırmacı Yazar Talha Uğurluelin anlatımıyla 18 Temmuz spor salonunda yapıldı. Konferansa Vali Zülkif Dağlı, Belediye başkanı Dursun Ay, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve protokol üyeleri katıldı. Gece Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mikrofona gelen MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsa Şengüloğlu, MÜSİADın kuruluş amacı ve yaptıkları çalışmaları anlatarak Abdülhamit Hanın 100. Vefat yılına değindi. İsa Şengüloğlu; şiir okuyarak başladığı konuşmasında; MÜSİAD Anadoluda girişimci olan ve bu topraklar için bir şeyler yapmalıyım diye işadamlarının kurduğu bir sivil toplum örgütüdür. MÜSİADın tek gayesi tek amacı üzerinde yaşadığımız bu vatanı dünyanın sayılı ülkeleri arasına getirmek bunu yaparken de bu toprakların alınterini ve emeğini birleştirmek. Bu vesile ile insanlarımıza daha yararlı nasıl oluruz diye düşündük ve Sanat tarihçisi, araştırmacı yazar Talha Uğurluel ile birlikte bir program tertip edelim istedik. Geçtiğimiz aylarda Uğurluel yine Düzceye gelmiş ve Kudüsü anlatmıştı. Düzcelilerin yoğun ilgi gösterdiği gece sonrasında bu defa da Abdülhamit Hanın vefatının 100. Yılı olması hasabiyle Abdülhamit Han Hazretlerini anlatmak üzere Düzceye geldi. Kendisine yürekten sonsuz teşekkür ediyorum dedi.
Şengüloğlunun konuşmasının ardından mikrofona çıkan Sanat Tarihçisi Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel; Abdülhamid Han döneminde yaşasaydık onu anlayamazdık onun düşmanı olurduk dedi.
Abdülhamid Hanın icraatının meyvelerinin yüz yıl sonra alındığını belirten Uğurluel, onun o dönemde Protestanlara ve Katoliklere Kudüsten iki dönüm toprak vermesinin bugünlerde Hristiyan dünyasının Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımamasına sebep olduğunu ifade etti.
Abdülhamid Hanın çok akıllı ve uyanık olduğunu ifade eden Uğurluel, O bildiği halde İngiliz ajanını dizinin dibinde taşırmış. O dönemde Batının Osmanlı topraklarında ciddi bir şekilde ajanları olduğu için Abdülhamid Hanın da çok güçlü bir istihbarat birimi vardı diye konuştu.
Abdülhamid Hanın sadece kendi halkı ile değil dünyadaki bütün Müslümanlarla ilgilendiğini dile getiren Uğurluel, Türkiyenin ve dünyanın her bir yerinde maddi ve manevi eserleri olduğunu kaydetti.
Uğurluel, Abdülhamid Han için yıllarca ‘Kızıl Sultan dediler ama onun ne yaptıkları ve icraatları bellidir ve ortadadır. Onu tanımak istiyorsanız, onu kim seviyor ve kim sevmiyor ona bakın o zaman net çözersiniz dedi.
Uğurluel, konferansın ardından katkıda bulunan kuruluşlara Vali Zülkif Dağlı ile birlikte teşekkür belgelerini verdi ve ardından hayranları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Hayranları ise Uğurluelden imza alabilmek ve fotoğraf çektirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER