Yığılca alternatif tıbbın merkezi oluyor

Yığılca alternatif tıbbın merkezi oluyor

Yığılca alternatif tıbbın merkezi oluyor

DÜZCE(İHA) – Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Tıbbi anlamda arımızın hastalara şifa olacağını öğrendik dedi.
Yığılca Arısı ve Yığılca Balının markalaşması adına yoğun bir çaba harcanması meyvelerini vermeye başladı. Şifa kaynağı, bin derde deva Yığılca balının ve Yığılca arısının yeni bir faydası daha ortaya çıktı. Alternatif tıp alanında da faydası bilinen arıcılık, Yığılcada hastalara şifa kaynağı olacak.
Apiterapi olarak adlandırılan tedavi yönteminde arı zehrinin arı sokturma yöntemiyle felçli hastaların tedavi edilmesi amaçlanıyor. Apiair olarak adlandırılan tedavi yönteminde ise astım ve koah hastalarına arı kovanlarından maske ile hava solutulması yolu ile hastaların tedavi edilmesi amaçlanıyor. Bu yöntemlerin başarıya ulaşmasında organik üretim yöntemlerinin uygulanıyor olmasının önemli bir ayrıntı olduğuna dikkat çekiliyor. Yığılca da arıcılık faaliyetlerinde organik üretimin teşvik edilmesi ve organik üretim yapılması sebebiyle, Yığılcanın tedavi merkezi olma çalışmalarında son aşamaya gelindi.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit Yığılca Arısı ve Yığılca Balının ülke çapında tanınması ve marka değerinin arttırılması yönünde yürüttüğümüz çalışmalar nihayet meyvelerini vermeye başladı. Biz en baştan beri söylüyoruz. Arımızın değeri çok büyük ve balımızın değeri de bir o kadar değerli. Balımız bin bir derde deva, şifa kaynağı. Yüksekokulumuz ve değerli hocalarımızın araştırmaları neticesinde her geçen gün yeni bir özelliğini, yeni bir şifasını öğreniyoruz. Bugün de aldığımız bilgiler neticesinde tıbbi anlamda arımızın hastalara şifa olacağını öğrendik. Düzce Üniversitesinin bu alanda çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Yakın bir zamanda felçli hastalar, astım ve koah hastaları hastalıklarına şifa aramak, bulmak için ilçemize gelecekler. Bu vesile ile destekleri için başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakara, araştırmaları ile arımıza ve balımıza değer katan Düzce Üniversitesi Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğluna ve ekibine teşekkürler ediyorum. Bu ve benzeri hastalıklarla şifa bekleyen hastalarımıza da acil şifalar diliyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER