Yığılca Belediyesinde yoğun kar mesaisi...

Yığılca Belediyesi'nde yoğun kar mesaisi

Yığılca Belediyesinde yoğun kar mesaisi...

Düzcede kar yağışının ağırlığını en çok hissettirdiği ilçe olan Yığılcada, Yığılca Belediyesi kar mesaisine günün erken saatlerinde başladı. Gece başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde hızla arttırdı. İlçede kar kalınlığı 25-30 cm ulaştı.
Kış hazırlıklarını günler öncesinde tamamlayan Yığılca Belediyesi ekipleri günün ilk saatleriyle birlikte yoğun bir kar mesaisine başladı. Her yıl olduğu gibi bu sene de karla mücadele de Düzcede örnek gösterilen belediye olma arzusunda olan Yığılca Belediyesi, Başkan Muzaffer Yiğitin talimatlarıyla hazır kıta olarak en zor şartlarda sorunsuz müdahale edebilecek durumda.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptığı değerlendirmede; Yığılca Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu sene de en ağır kış şartlarını düşünerek hazırlıklarımıza aylar öncesinde başlamıştık. Bu sene de karakışa hazır durumdayız. Bilindiği gibi ilimiz çapında kar yağışının ve kış şartlarının en ağır yaşandığı bölge ilçemiz Yığılca. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz ve tüm hazırlıklarımızı bunu düşünerek yapıyoruz. Göreve geldiğimiz 2014 yılından beri her kış çalışmalarımızla Düzcede örnek belediye olarak gösterildik. Bu bize gurur ve daha sıkı çalışma azmi kazandırdı. Dün gece başlayan kar yağışı gece yoğunluğunu arttırdı. Sabah uyandığımızda harika bir manzarayla karşılaştık. Seyrine doyum olmuyor. Ancak sabahın ilk ışıklarıyla tüm personelimiz olarak vazifemizin başına geçtik. Dört mahallemizin tamamının yollarını en hızlı şekilde açtık. Araçlarımız duraksız çalışıyor. Sokak ve caddelerimizin kapalı kalmasına izin vermiyoruz. Yine Yığılca-Düzce karayolumuzda da ilk saatlerde tek şeritten sağlanan trafik akışını ilerleyen saatlerde çift yönlü olacak şekilde güvenli ulaşıma hazır duruma getirdik. İlçemizin yükseklerinde kar kalınlığı şuan 40 cm civarında, merkezde de 30 cm ye yakın. Biz 1 metre olsa da sorunsuz müdahale edebilecek kapasitedeyiz. Bu yönden vatandaşım müsterih olsun. Yığılca Belediyesi olarak her türlü kış şartlarında tüm personelim ile birlikte kusursuz müdahaleye hazırız şeklinde konuştu.

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER