Yurt dışından gelen Düzce Üniversitesi misafir öğrencileri kahvaltıda buluştu

Yurt dışından gelen Düzce Üniversitesi misafir öğrencileri kahvaltıda buluştu

Yurt dışından gelen Düzce Üniversitesi misafir öğrencileri kahvaltıda buluştu

Düzce Üniversitesinin çeşitli Fakültelerinde ve Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Erdemliler Derneği tarafından Kaynaşlıda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Programda bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, dünyanın çeşitli ülkelerinden yükseköğrenim görmek için Düzce Üniversitesini tercih eden misafir öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının ve karşılaştıkları problemlerin, Valilik ve Üniversite koordinasyonu ile en kısa sürede giderildiğini ifade etti. Öğrencilerin kendilerini yabancı hissetmeden başarılı bir şekilde öğrenimlerine devam ettiklerini belirten Prof. Dr. İlhan Genç, bu organizasyonların öğrencilerle bir araya gelme, tanışma, kaynaşma ve sohbet etme imkanı sağladığını da dile getirerek Düzce Valiliğine ve Erdemliler Derneğine teşekkür etti.
Programda konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı; Düzce Üniversitesi ile birlikte yaptıkları koordinasyonla, misafir öğrencilerin eğitimlerine sorunsuz şekilde devam edebilmelerinin sağlandığına işaret etti. Yabancı uyruklu öğrencilerin barınma ve diğer ihtiyaçları konusunda ilgili kurumların çalışmalarıyla en hızlı şekilde çözüm üretildiğini belirten Zülkif Dağlı, İl Göç İdaresinin de misafir öğrencilere ikamet ve sosyal güvenlik konularında hizmet verdiğini hatırlattı.
Protokol konuşmaları sonrasında Düzce Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, kendilerini tanıtarak organizasyon için Düzce Valisi Zülkif Dağlıya, Dernek yöneticilerine ve Düzce Üniversitesine teşekkür etti.
Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER