Zodyak kurtarma botu 2 ayda 467 boğulma olayına müdahale

Zodyak kurtarma botu 2 ayda 467 boğulma olayına müdahale

Zodyak kurtarma botu 2 ayda 467 boğulma olayına müdahale

Düzce Valiliği tarafından Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağışlanan Zodyak kurtarma botu, denize indirildi. Zodyak botun deniz ve iç sularda can kurtarma faaliyetlerinde kullanılacağı ifade edildi.
Düzce Valiliği tarafından Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağışlanan Zodyak kurtarma botu, denize indirildi. Zodyak botun can kurtarma faaliyetlerinde kullanılacağı belirtildi. Akçakoca Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Müdürü Ali Uzunoğlu yaptığı açıklamada, söz konusu botun hem denizlerde, hem de baraj ve göl gibi tatlı sularda arama kurtarma faaliyeti yapacağını kaydetti. Uzunoğlu, 35 kilometre plajlara sahip olmakla birlikte 6 adet jet ski ve yeni hizmete alınan Zodyak botu ile hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Uzunoğlu, 2017 yılı yaz sezonu içeresinde 2 ay içeresinde 476 boğulma vakasına müdahale edildiğini ancak 1 boğulma vakası yaşandığını ve 10 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtti.
Uzunoğlu, ayrıca yeterli düzeyde cankurtaran aracına sahip olabilmek ve daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek için 2 adet yeni jet skiye ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
Yapılan açıklamaların ardından Zodyak bot denize indirilerek göreve başladı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER