1100 Akademisyenin bildirisine tepki

Üniversiteler arası Kurul Başkanlığından, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin yayınladığı bildiriye ilişkin, akademik özgürlüğün, bir ülkenin varlığını tehdit aracı olarak istismar edilemeyeceği bildirildi.

1100 Akademisyenin bildirisine tepki

Üniversiteler arası Kurul Başkanlığından, Barış İçin Akademisyenlerİnisiyatifinin yayınladığı bildiriye ilişkin, akademik özgürlüğün,bir ülkenin varlığını tehdit aracı olarak istismar edilemeyeceği bildirildi.

Başkanlığını Bülent EcevitÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer´in yaptığı Üniversiteler arası KurulBaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, kendilerini “bu ülkenin akademisyenve araştırmacıları” olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanının yayımladığıbildiride, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, vatandaşlarını açlığa vesusuzluğa mahkum etmekle, yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmakla,anayasal ve uluslararası hukuku ihlal etmekle, taammüden kıyım ve katliamyapmakla suçladığı belirtildi.

Bildirinin, sadeceimzalayan bir grup öğretim elemanın kanaatini ifade etmekte olup Türkyükseköğretim sisteminde çalışmakta olan 150 binden fazla akademisyeningörüşlerini asla temsil etmediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Akademik özgürlük,bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarakistismar edilemez. Akademik özgürlüklere saygı duyan hiçbir demokratik ülkeayrılıkçı teröre desteği ve kendi güvenliğine saldırıyı meşru göremez.Üniversitelerarası Kurul olarak milletimize karşı olan borcumuzun ödenemezolduğu bilinci içinde, ülkemizin bilim ve teknoloji üretimine katkı yapmak veyükseköğretim vermekle görevli üniversitelerimizin çalışmalarına kararlılıkladevam edeceğini, her türlü tehdidi büyük bir özgüven içinde bertaraf edecekgüçte olduğunu ifade etmek isteriz.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER