2.Bilim Şenliği etkinlikleri başladı

2.Bilim Şenliği etkinlikleri başladı

2.Bilim Şenliği etkinlikleri başladı
Kdz.Ereğli Belediyesinin ödüllü projelerinden biri olan 2.Bilim Şenliği etkinlikleri stantların açılışı ve bilim sahne şovlarıyla başladı. Kdz.Ereğli Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen, Ereğli Eğitim Fakültesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tübitak’ın katkılarıyla gerçekleştirilen 2.Bilim Şenliği etkinlikleri, ilçenin sahil bandında kurulan stantların açılmasıyla başladı.

96 BİLİM ÇADIRI KURULDU

2 gün sürecek olan Bilim Şenliğinde, ilçe genelindeki 18 okuldan binlerce öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı deneyler, kurulan 96 bilim çadırında sergilenecek.Şenliğin açılış kurdelesini Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz birlikte kesti.

BİLİM SAHNE ŞOVLARI

Şenliklerin ilk aşamasında Amfi Tiyatroda bilim sahne şovları gerçekleştirildi. Gösterilere, ilçe genelindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Protokol üyeleri, bilim çadırlarını da tek tek ziyaret ederek öğrencilerin deney sunum ve uygulamalarını takip ettiler.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER