´´Mücadelelerinde öğretmenlerimizle birlikteyiz´´

´´Mücadelelerinde öğretmenlerimizle birlikteyiz´´

´´Mücadelelerinde öğretmenlerimizle birlikteyiz´´

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı  Sertan Ocakçı 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ocakçı yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

Cumhuriyet Türkiyesi’ninaydınlanma devrimi ile elde edilen kazanımların ışığında çocuklarımızı vegençlerimizi aydınlatan, Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örneklerigöstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakar, onurluinsanları öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak öğretmenlergününü kutluyoruz.

Hiçkuşkusuz bu yıl da 24 Kasım buruk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere birsürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içindegiderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor. Cumhuriyetinilk yıllarında, Başöğretmen Atatürk’ ün yol göstericiliğinde saygın ve itibarlıbir yere sahip olan öğretmenlik, o altın dönemleri arar hale getirildi. Eğitimaydınlığın yoludur. Bunu sağlamanın en önemli yolu ise öğretmene sahipçıkılması, öğretmenlik mesleğini yeniden saygın ve çekici bir meslek halinegetirmekle olanaklıdır. Bugünonbinlerce öğretmen açığına rağmen yaklaşık 300 bin öğretmenin işsiz kalması,atanamaması sorunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Ülkemizinöğretmensiz okul-okulsuz öğretmen gibi bir lüksü yoktur. Boş geçen bir sürü branşdersi öğretmen beklemektedir. Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımıöğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür. Ücretliöğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmenbırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür  sendikal haklara kavuşması, eğitimpolitikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesindeöğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz.

BüyükÖnder Atatürk’e 88 yıl önce verilen başöğretmen ünvanı nedeniyle öğretmenlergünü olarak kutladığımız bu günde tüm öğretmenlerimizi kutluyor saygılarsunuyoruz.

 

           

             

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER