Alaplı kampüsü sil baştan

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO)nun bulunduğu kampüsünü yeniden düzenliyor.

Alaplı kampüsü sil baştan

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO)nun bulunduğu kampüsünü yeniden düzenliyor. Kampüs içerisinde yer alan eğitim bloğunda ve çevre düzenlemelerinde başlatılan yenileme çalışmaları ile Alaplı MYO yepyeni görünümü ile yeni akademik yıla merhaba diyecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi ilçelerdeki kampüslerinde gerçekleştirdiği yatırımlara devam ediyor. Alaplı MYOkampüsünde başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında doğalgaz dönüşümü, mantolama, çevre düzenlemesi ve otopark düzenlemesi, açık spor alanları ve halı saha yapımı gerçekleştirilecek.

Doğalgaz ile daha yeşil kampüsler

Doğalgaz hattının bulunduğu ilçelerdeki kampüslerinde doğalgaz dönüşümlerini gerçekleştiren Bülent Ecevit Üniversitesi, Alaplı kampüsünde de dönüşümü tamamlıyor. Derslikler, atölyeler, yemekhane, spor salonu gibi binalar yeni akademik yıldan itibaren doğalgaz ile ısınmaya başlanacak. Doğalgaz kullanımına geçilmesi ile “doğaya saygılı ve yeşil üniversite” imajını pekiştiriyor. Doğalgaz dönüşümleri ile ayrıca tüm dünya üniversitelerinin çevre duyarlılıklarını belli kriterlerle değerlendiren ve Bülent Ecevit Üniversitesini “Türkiye’nin en çevreci üniversitesi” seçen GreenMetric’in dünya üniversiteleri sıralamasında Üniversitenin yerinin üst sıralara taşınması da hedefleniyor. Ayrıca kampüste yer alan binanın mantolama yolu ile ısı izolasyonunun sağlanması, dış cephe kaplamalarının yapılması ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayacak.

Bu çalışmalar kapsamında ısı merkezinde yenileme çalışmaları yapılacak. Isı merkezinin duvarlarının yenilenmesi, sıva ve boya işleri, mevcut lavaboların yenilenmesi, elektrik pano odasının tadilatı, mekanik tesisatlar için beton kaidelerin yapımı, tesisat kanalına muayene bacalarının yapımı gerçekleştirilecek. Kampüste ayrıca yağmur olukları ve ızgaralar yenilenecek, trafo merkezi de yeniden yapılandırılacak.

Kampüsün rekreasyon çalışmaları da hızla devam ediyor

Kampüs alanının çevre düzenlemesi için hazırlanan projeler, öğrenciler için kampüsün açık alanlarını tamamıyla sosyal bir ortam haline getirmeyi hedefliyor. Yeşillendirme çalışmalarında ise ilçenin doğal bitki örtüsüne uygun tercihler yapılıyor. Kampüsün çevre düzenlemelerinde yeşillendirme ve düzenleme çalışmalarıda devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 15 araç kapasiteli otopark alanı da yer alıyor.

Spor alanı en önemli ihtiyaç

Kampüsün spor alanlarının yeniden düzenlenmesi de bu çalışmalar kapsamda gerçekleştiriliyor. Basketbol ve voleybol sahaları ile futbol karşılaşmaları için halı sahanın yapımı tamamlandığında1850metrekarelik alan öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri spor kompleksihalini alacak.

Rektör Özer: “Merkez ve ilçelerde bulunan kampüslerde ayırım gözetmiyoruz.”

Alaplı Kampüsünün yapımından bu yana ilk defa bu çapta bir çalışmaya gidildiğini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Bu çalışmalarımız çevreci ve yaşanılabilir kampüsler hedefimizin devamı niteliğindedir. Gerek altyapı çalışmalarında gerekse akademik çalışmalar konusunda merkez ve ilçeler arasında hiçbir ayırım gözetmiyoruz. Alaplı Kampüsümüzde laboratuvarlardan, toplantı salonuna, spor alanlarına her alanda önemli çalışmalar yapmıştık. Son olarak yaklaşık üç milyon TL’ye mal olacak yatırımlarlaöğrencilerimizve çalışanlarımız bundan böyle daha nitelikli ve çevreci bir kampüse kavuşmuş olacaklar. Çalışmaların Alaplı ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, süreçte emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER