Alaplı’da İmam-Hatip lisesi ihaleye çıkıyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı’ya yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi Okul ihalesinin ay sonu yapılacağı söyledi.

Alaplı’da İmam-Hatip lisesi ihaleye çıkıyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı’ya yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi Okul ihalesinin ay sonu yapılacağı söyledi. Alaplı Eğitim Bir Sen tarafından Alaplı Alper Düğün Salonunda dün sabah gerçekleştirilen dayanışma ve kaynaşma kahvaltısına katılan Milletvekili Çaturoğlu eğitim camiasına yönelik olarak önemli mesajlar verdi. Milletvekili Çaturoğlu’nun yanı sıra Zonguldak Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar, Zonguldak Eğitim Bir Sen Başkanı Sadettin Dede, Eğitim Bir Sen Alaplı Yönetim kurulu üyeleri ile 200’e yakın sendika üyesinin katıldığı kahvaltı sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilirken,sendika üyeleri birbirleri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunma imkanı yakaladı.

ÇATUROĞLU, “İMAM HATİP İHALEYE ÇIKACAK”

Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda bir konuşma yapan Çaturoğlu, eğitim camiasının beklentilerini çok iyi bildiklerini ve bunun çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, İmam hatip Okulu için ihale yapılacağı açıkladı.

Zonguldak’ın tüm ilçelerinde olduğu gibi Alaplı ilçesinden de eğitim konusunda yaşanan sorunları çok iyi bildiklerini kaydeden Çaturoğlu, şöyle dedi:“Bu sorunları maddeler halinde tek tek çözüyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan biri; çiftli eğitim-öğretimden tekli eğitime geçmek. Bunun içinde okullarımızın fiziki şartlarının günün gelişen şartlarına göre iyileştirmeye çalışıyoruz. Alaplı okul problemlerinden biri İmam Hatip Lisesiydi, okul binamızın yapılacağı yeri belirledik. Alaplı 690 evler mahallesinde yapacağımız İmam Hatip Lisesinin ay sonu ihalesi yapılarak, gerekli prosedürlerin tamamlanması ile birlikte 2016 yılının ilk aylarında temelini atacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

ASMA, “EN BÜYÜK STÖ BİZİZ”

Eğitim Bir Sen Alaplı Temsilcisi ve aynı zamanda Alaplı Memur Sen Başkanı Murat Asma da yaptığı konuşmada Kısa adı STÖ olan Sivil Toplum Örgütlerinin içinde Türkiye’nin en büyük sendikasının çatısı altında örgütlenme faaliyeti içinde olmanın gurur ve onurunu yaşadıklarının altını çizerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:“Biz 350 Bin eğitim çalışanının içinde bulunduğu büyük ailesiyiz. Bizim çıkış noktamız değerlerimizdir.Bizler kimsenin rengine, diline, şekline, mezhebine bakmaksızın, gözyaşı ve alın terinin ortak olduğu bilinci ile herkesi kucaklamak başkalaştırmamak için bir araya gelmiş Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu kahvaltılı toplantı vesileyle; bizleri kırmayarak davetimize icabet eden Milletvekilimiz Sayın Çaturoğlu’na ve sendikamıza gönül vermiş siz değerli dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER