AZMİN ZAFERİ, HASTALIK ENGEL DEĞİL…

SBS sınavına evinde giren öğrenci, sınavın başarılı geçtiğini söyledi.

AZMİN ZAFERİ, HASTALIK ENGEL DEĞİL…
gundemeregli.com-Alaplı İlçesi’ne bağlı Aydınyayla Köyü Karadoruk mahallesinde bir öğrenci  yaşadığı evde sınava girdi.

Küçük yaşlarda astım hastalığıyla başlayan akciğer rahatsızlığının ilerlemesi üzerine solunum cihazına mahkum olan 13 yaşındaki Cansel Duman, okula devam etmesi sakıncalı bulunması nedeniyle 3 yıl önce eğitimine ara verdi. Ancak Cansel Duman, pes etmedi. Eğitime devam etmek istedi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın evde eğitim uygulaması için yapılan başvurular olumlu sonuçlanınca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öğretmen görevlendirildi. Eve gelen öğretmenle ortaokul 2. sınıftan eğitimine kaldığı yerden devam eden Duman, ortaokulu bitirerek bugün SBS sınavına kendi evinde girdi. Duman, evinde gerçekleştirilen sınavı iki öğretmen gözetiminde gerçekleştirdi.

“Oksijen cihazına bağlı yaşamak zorundayım”

 Sınavın ardından Duman, yaptığı açıklamada, sınavda çok heyecanlandığını ve SBS’ de başarılı sonuç elde edeceğini umduğunu söyledi. Liseye gitmek istediğini ifade eden Duman, şöyle konuştu: “Akciğer hastası olduğum için evden dışarı çıkamıyorum. Oksijen cihazına bağlı yaşamak zorundayım. Evde eğitim sayesinde derslerimden geri kalmadım. Üç yılda ortaokulumu bitirdim. Şimdi de kendi evimde SBS’ ye girdim. Sınav başladıktan sonra heyecanım gitti. Sorular çok kolaydı ve hepsini çözdüm. Bana üç yıl boyunca evde eğitim veren öğretmenimle arkadaş gibiydik. Bazen bizimle kalıyordu. Öğretmenimi çok seviyorum.” Evde eğitim veren öğretmen Şerife Altay da evde eğitim hizmetinde ikinci yılını doldurduğunu belirterek, “Öğrencim Cansel Dumanı çok sevdim. Birbirimize çok alıştık. Onunla tanıştığımız için çok mutluyum. İnşallah sağlığına kavuşur” dedi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal ise bakanlıklarının engelli öğrencilerimizle ilgili evde eğitim programı uyguladığını vurgulayarak, “Bu program kapsamında ilçemizde 5 öğrencimiz evde eğitim görmektedir. Bu yıl ilk defa evde eğitim gören öğrencimiz Duman, SBS’ ye kendi evinde girmiştir. Böylece hükümetimiz ve bakanlığımızın vermiş olduğu talimat doğrultusunda evlerde sınavlar yapılmaktadır. İlçemizde ilk defa SBS’yi evde yaptık. Bu konuda öğrencimiz çok memnun” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER