BAŞARI TESADÜF DEĞİL,GELENEK HALİNE GELDİ

BAŞARI TESADÜF DEĞİL,GELENEK HALİNE GELDİ
gundemeregli.com-Seviye Belirleme Sınavı´nda (SBS) 500 tam puan alarak 16 Türkiye 1’incisinden biri olan İhsan Uyan, okulu tarafından ödüllendirildi.
Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde SBS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye 1.’si olan İhsan Uyan, eğitim gördüğü Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu tarafından 2 bin TL çek ile ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan İhsan Uyan, böyle bir sonucu beklediğini söyledi. Sonuçlar açıklanıp Türkiye 1.’si olduğunu öğrendiğinde sevincini ilk olarak ailesi ile paylaştığını belirten Uyan, okul tercihini henüz yapmadığını ifade etti.
Ereğli Özel yıldırım Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Sadi Yanık ise gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmen, öğrenci ve veli dayanışmasının elde edilen başarının mimarı olduğunu belirtti. Yıldırım Koleji’nde başarıların tesadüf değil, gelenek halini aldığını dile getiren Yanık, “Geriye dönüp baktığımızda olimpiyat, proje ve SBS’de gerek kitlesel ve gerekse bireysel başarıda okulumuz hep zirvede kalmayı başarmıştır. Okulumuz uluslar arası İnfomatrix proje yarışmasında 2 dünya şampiyonluğu, 3 dünya ikinciliği ve 4 dünya üçüncülüğü elde etmiştir. Ayrıca uluslararası e-Biko proje yarışmasında dünya ikinciliği, uluslararası İnepo yarışmasında dünya şampiyonluğu elde etmiştir. Soruların tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan ile Türkiye birincilikleriyle okulumuz, SBS’de OYP puan ortalamasına göre Türkiye’de 35 bin ortaokul arasında okul sıralamasında Türkiye 59.’su olmuş ve büyük bir rekora imza atmıştır. Son altı yılda SBS’de yerleştirmede mezun ettiği öğrencilerinin yarısını nitelikli okulları kazandırma ortalamasıyla da zirvede kalmayı başarmıştır. 2013 SBS’de okulumuzdan rekor üstüne rekor geldi. Okulumuz öğrencisi İhsan Uyan soruların tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan ile 16 Türkiye 1.’sinden biri olmuştur. Yine okulumuz öğrencisi Necla Aydın bir yanlışla Türkiye 111.’si olmuştur. Bu iki öğrencimiz aynı zamanda Zonguldak 1.’si ve 2.’si olmuşlardır. Okulumuz öğrencilerinden Beyzanur Bozkurt Zonguldak 10.’su, Furkan Uzun Zonguldak 12.’si, Buğra Görgün Zonguldak 26.’sı, Reyhan Kasapoğlu Zonguldak 30.’su, Mustafa Şahin Tavukçu Zonguldak 31.’si, Mücahit İslam Çolak Zonguldak 36.’sı, Mehmet Cüneyt Akdoğan Zonguldak 39.’su, Semiha Çakır Zonguldak 44.’sü, Ahmet Hami Orak Zonguldak 48.’si olmuştur. Yani Zonguldak’ta ilk 10´da 3 öğrenci, ilk 50´de 11 öğrenci, ilk 100´de 20 öğrenci, ilk 1000´de 55 öğrenci ile Zonguldak’ta yine zirvede kalmayı başarmıştır. Bu başarıyı bizlere yaşattıkları için tüm öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, onlarla gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Türkiye 111.’si ve Zonguldak ikincisi olan Necla Aydın ise, öğretmenlerinin ve ailesinin yardımlarıyla bu başarıyı elde ettiğini, kendisine destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi. Törende derece yapan öğrenciler ile velileri hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2013, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER