Belediye Özel Utku Anadolu Lisesi ve BEܒden Örnek Etkinlik

Belediye Özel Utku Anadolu Lisesi ve BEܒden Örnek Etkinlik

Belediye Özel Utku Anadolu Lisesi ve BEܒden Örnek Etkinlik
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğrencileri tarafından “ Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi “kapsamında Ereğli Belediyesi ve Özel Utku Anadolu Lisesi’nin de desteğini alarak hazırladıkları ‘Haydi Sokağa’ isimli etkinlikte çocuklar unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını oynadı.

Devrim Bulvarındaki  Atatürk Anıtı Önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr  Hüseyin Uysal, Özel Utku Anadolu Lisesi Müdürü Caner Özçep, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ezgi Taylan ile özel çocuklar ve aileleri katıldı.

DEKAN YARDIMCISI TAYLAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ezgi Taylan, projeye verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a ve Özel Utku Anadolu Lisesi Caner Özçep’e teşekkür etti. Taylan, şunları söyledi:”Bugün burada Prof. Dr. Ali Azar koordinatörlüğündeki Ereğli Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulaması kapsamında ‘’ Haydi Sokağa ‘’ adlı projemizi üniversitemiz, Ereğli Belediyesi ve Utku Koleji’nin iş birliğinde gerçekleştirdik, Proje özel gereksinime ihtiyaç olan çocuklar ile yürütülecektir. Oyunlar, çocuklarda arkadaş ortamına katılma, sosyalleşme, paylaşmayı öğrenme, birlikte iş birliği yapma, aile ortamından farklı bir sosyal ortamda yer edinme, kendilerini yaşadıkları toplumun bir parçası olarak görebilmeleri ve sosyal kimliklerini kazanmalarını sağlayacaktır. Bilindiği üzere Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm akademik birimlerinde 2012-2013 Akademik yılından bu yana zorunlu olarak verilen sosyal sorumluluk projesi dersi ile öğrenciler toplumsal ihtiyaçlara yönelik çeşitli alanlarda projeler hazırlayıp uygulama fırsatı bulmaktadır. Sosyal sorumluluk dersi aracılığı ile Bülent Ecevit Üniversitesi öğrenciler arasında topluma karşı farkındalık yaratmanın yanı sıra bölgede toplumsal duyarlılık kültürü oluşmasını sağlamaktadır.”

TİM’S AJANSA PLAKET VERİLDİ

Alan düzenlemesi ve oyun organizasyonlarını TİM’s Ajans’ın yaptığı etkinlikte ajansın ekip sorumlusu Volkan Yılmaz’a Dekan Yardımcısı Taylan tarafından plaket takdim edildi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ OYUNLAR OYNANDI

Daha sonra özel gereksinimli çocuklar ,BEÜ Üniversitesi öğrencileri ile birlikte seksek, yakar top, ebeleme oyunu, al satarım bal satarım gibi unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını oynadılar.

VOLEYBOL MAÇI İLE SONA ERDİ

Etkinlik, Kdz. Ereğli Belediyesi Oturarak Voleybol Takımı ile Utku Anadolu Lisesi Müdürü Caner Özçep önderliğindeki Utku Voleybol Takımı’nın oynadığı voleybol maçı ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER