BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Madencilere Diş Taraması

BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Madencilere Diş Taraması

BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Madencilere Diş Taraması


Bülent Ecevit Üniversite’si emeğin ve alın terinin şehriZonguldak için çalışmalar yürütmeye devam ediyor. BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi “Zonguldakİli Maden İşçilerinin Dişeti Sağlık Durumu ve Dişeti Tedavilerinin Ağız Sağlığıile Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi” başlıklı çalışmayı hayata geçirdi.Çalışmayla Zonguldak’ta çalışan maden işçilerinin diş kontrolleri ve tedavileriyapıldı.

BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Peridontoloji Anabilim Dalıaraştırma görevlisi Dr. Elif Nihan Atalay “Zonguldak İli Maden İşçilerinin DişetiSağlık Durumu ve Dişeti Tedavilerinin Ağız Sağlığı ile Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi”başlıklı teziyle Zonguldak’ta önemli bir çalışmaya imza attı.

255 gönüllü maden işçisinin ağız ve diş taramasını yapan BEÜDiş hekimliği fakültesi Peridontoloji Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr.Elif Nihan Atalay, Türkiye’de ilk defa Ağız içi taramaları yapılan madenişçilerinde dişeti sağlığı değerlendirdi. İncelemede ileri dişeti rahatsızlığıolan 58 maden işçisinin tedavisi BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapıldı.Yapılan çalışmada dişeti tedavilerinin hem ağız sağlığı hem de bireyin yaşamkalitesinde olumlu etkileri olduğu gözlendi.  Tezdanışmanlığını yürüten Doç. Dr. Murat  İnanç Cengiz, bölümlerindeki mevcut 4 uzmanlıköğrencisinin ve diğer anabilim dallarındaki toplam 39 doktora ve uzmanlıköğrencisinin çok başarılı çalışmalar yaptıklarını ve ilerleyen zamanlarda da buçalışmalarının devam edeceğini belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER