BEÜ DÜNYA ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINDA

Batı Karadeniz Bölgesinin önemli yükseköğretim kurumlarından biri olan Bülent Ecevit Üniversitesi, kısa süre içerisinde birbiri ardına attığı adımların neticelerini almayı sürdürüyor.

BEÜ DÜNYA ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINDA
gündemeregli.com-Batı Karadeniz Bölgesinin önemli yükseköğretim kurumlarından biri olan Bülent Ecevit Üniversitesi, kısa süre içerisinde birbiri ardına attığı adımların neticelerini almayı sürdürüyor. Son dönemde gerçekleştirilen bilimsel, akademik ve sosyal nitelikli adımların somut bir neticesi olarak BEÜ, dünya üniversiteleri arasında bin 495. sıraya yükselmeyi başardı. 

Dünya üniversitelerinin belirli ölçütlere göre sıralamasını yapan uluslararası kuruluş Webometrics tarafından her yıl Ocak ve Temmuz aylarında açıklanan sıralamalarla dünya üniversiteleri derecelendiriliyor. Ranking Web of World Universities adıyla yayınlanan dünya üniversiteler sıralaması tüm dünyada yükseköğretim kurumları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Alanında dünyadaki en kapsamlı çalışma olarak kabul edilen Webometrics´in Temmuz 2014 sıralaması açıklandı. Mükemmellik (En çok atıf alan yüzde 10’luk dilime giren etki değeri yüksek bilimsel yayınlar), Açıklık (İlgili üniversitenin web alan adıyla yayınlanan toplam akademik çalışmalar), Genişlik (İlgili üniversitenin sitesinde bulunan akademik dosya sayısına dayanan dosya zenginliği) ve Görünürlük (İlgili üniversitenin web sitesine verilen tekil bağlantılar) başlıkları altında üniversiteleri değerlendirerek sıralamasını oluşturan Webometrics´in Ranking Web of World Universities listesi, yükseköğretim kurumlarının ulusal ve uluslararası platformlarda bulundukları noktayı tayin etmek açısından önem taşıyor. Yılda iki kez yayınlanan sıralamada üniversiteler 4 başlıkta attıkları adımların karşılıklarını görme şansı yakalıyor.



DÜNYADA BİN 495, TÜRKİYE´DE 26. SIRAYA YÜKSELDİ


Türkiye ve dünyadan 22 bin üniversitenin sıralandığı listede en dikkat çekici yükselişi Bülent Ecevit Üniversitesi gösterdi. Ocak 2014´te yayınlanan listede bin 669. sırada yer alan Bülent Ecevit Üniversitesi 4 bin 174 basamak yükselerek bin 495. sıraya yükseldi. Dünya üniversiteleri arasında gösterdiği başarı ile dikkat çeken Bülent Ecevit Üniversitesi, bu yılın Ocak ayında ülkemiz üniversiteleri arasında 77. sırada bulunurken Temmuz 2014 listesinde 26. sıraya yükselmeyi başardı. Türkiye’de sayıları hızla artan üniversiteler arasında kendisine saygın bir yer edinen Bülent Ecevit Üniversitesi son dönemde hayata geçirdiği büyük ölçekli yatırımların karşılığını 51 sıra birden yükselerek almış oldu.



“ÇALIŞMALARIN KARŞILIĞI OLARAK ORTAYA ÇIKAN BAŞARIDA HERKESİN PAYI VAR”

Webometrics Ranking Web of World Universities Temmuz 2014´te en dikkat çekici yükselişe imza atan Bülent Ecevit Üniversitesinin başarısı ile ilgili konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: Üniversitemiz, kamuoyunun malumu olduğu üzere, bir süredir yurt içinde ve yurt dışında dikkat çeken başarılara imza atmakta idi. Elde edilen başarının, ciddiyetle yürütülen ve günü değil geleceği hedefleyen proje ve projeksiyonların karşılığı olması bakımından büyük önem taşıdığı inancındayım. Bu ve benzeri başarıların üniversitemiz tarafından bir tatmin değil teşvik duygusu ile karşılanacağının da özellikle bilinmesini isterim. Son dönemde üniversitenin elde ettiği başarıların oluşturduğu motivasyona yeni bir halka olarak eklenen Webometrics sıralamasını bu bakımdan önemli bulan Mahmut Özer, sözlerini şöyle tamamladı: Tüm dünyada ismini ilk 1500 üniversite arasına yazdırmayı başarmış bir kurum olarak geleceğe daha güvenli bakabiliyoruz. Kazanılan başarıların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve daha ileri noktalara taşınabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu ve buna benzer başarıların arkasında ismini sayamayacağım kadar çok sayıda paydaşımız bulunmaktadır. Bu büyük yükseliş de, tüm diğer başarılar gibi fedakârlık ve aidiyet temelli çalışmaların bir neticesi olarak ortaya çıkmıştır. Bu vesile ile elde edilen tüm başarılara emekleri ile katkıda bulunan akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve yaptıkları büyük katkılarla üniversitemizin gelişmesine katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyor, bu başarıların daimi olmasını diliyorum. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER