BEÜ kariyer birimi çalışmalarına başladı

Akademik eğitimde kalite güvencesi çalışmalarında son yıllarda sürdürdüğü başarılarla fark oluşturan Bülent Ecevit Üniversitesi, dinamik yapısına yeni bir birim daha ekledi. Üniversite bünyesinde oluşturulan Kariyer Birimi, öğrencilerin mesleki öğrenim süreçleri ile eş zamanlı olarak profesyonel yaşama hazırlanmalarını destekleyen aktiviteler düzenleyecek. Öğrenciler staj ve iş başvurularında da Birimden destek alabilecekler.

BEÜ kariyer birimi çalışmalarına başladı
 Akademik eğitimde kalite güvencesi çalışmalarında son yıllarda sürdürdüğü başarılarla fark oluşturan Bülent Ecevit Üniversitesi, dinamik yapısına yeni bir birim daha ekledi. Üniversite bünyesinde oluşturulan Kariyer Birimi, öğrencilerin mesleki öğrenim süreçleri ile eş zamanlı olarak profesyonel yaşama hazırlanmalarını destekleyen aktiviteler düzenleyecek. Öğrenciler staj ve iş başvurularında da Birimden destek alabilecekler. 
Üniversite öğreniminin ardından profesyonel yaşama adım atan genç mezunların kariyer hedeflerinde doğru yönlendirilmeleri son yıllarda büyük önem kazandı. Profesyonel iş yaşamında karşılaşacakları sorun ve zorluklar hakkında öğrencilik döneminde bilgi sahibi olmaları, öğrencilerin kariyer yaşamlarında doğru ve akılcı yöntemlerle ilerlemelerine ışık tutuyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin kariyer geleceklerine destek olmak ve mesleklerinin geleceği hakkında bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarının yürütüleceği bir Birim oluşturdu. BEÜ Kariyer Birimi, kişisel gelişim, deneyim paylaşımı, kariyer günleri, mezun-öğrenci buluşmaları gibi farklı etkinliklerin yanı sıra mesleklerin multidisipliner çalışma alanları hakkında öğrencilere yönelik aktiviteler düzenleyecek.
BEÜ Kariyer Birimi Koordinatörü Esra Hacıoğlu, Birimin planladığı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hacıoğlu; “Kariyer Birimimiz çalışmalarına başladı. Farabi Kampüsü Sağlık Kültür Daire Başkanlığının yeni binasında bir ofis oluşturduk. Birimimizin düzenleyeceği kişisel gelişim eğitimleri, farklı mesleklerden yöneticilerin ve büyük şirketlerin insan kaynakları yöneticilerinin katılacağı söyleşiler, kariyer günleri gibi etkinliklerde, bir anlamda öğrencilerimizi gelecekleri ile buluşturmayı hedefliyoruz. Kariyer yaşamının ilk adımları olan doğru bir özgeçmiş hazırlama ve başarılı bir iş görüşmesi konularında öğrencilerimize yönelik eğitim programları düzenlemeyi planlıyoruz. Birimimiz bu konuda talep eden öğrencilerimiz için danışmanlık desteği de verecek. Kariyer günleri kapsamında şirket, kurum ve kuruluşlarının insan kaynakları yöneticilerini, danışmanlık firmaları ile online iş başvurusu alan internet sitelerinin temsilcilerini öğrencilerimiz ile buluşturmayı planlıyoruz. Birimimizin öğrencilerimiz için yararlı bir birim olacağına inanıyoruz” dedi.
Yeni oluşturulan Kariyer Biriminin öğrencilerin en çok yararlanacağı birimlerden biri olacağını vurgulayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesinin her yıl 3 binin üzerinde mezun verdiğini, mezunların iş arama ve istihdam süreçlerinde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Öğrencilerimizi alanlarında bilgili ve donanımlı yetiştirerek profesyonel iş yaşamına kazandırıyoruz. Mezun olduklarında aynı alanda mezun olan binlerce meslek mensubuyla birlikte bir rekabet ortamına giriyorlar. Mezunlarımızın bilgi ve donanımlarının farkına varmaları, bunu ifade etmeleri, kişisel gelişimleri açısından sahip olmaları gereken yetkinlikleri kazanmaları amacıyla düzenlediğimiz etkinlikleri bundan böyle Kariyer Birimimiz aracılığı ile çok daha geniş kapsamlı olarak organize edeceğiz. Birimimiz tüm kampüslerimizdeki akademik birimlerimize yönelik faaliyetler gerçekleştirecek, gerektiğinde danışmanlık hizmetleri verecek. Öğrencilerimizin kariyer gelişimlerinde sağlayacağımız bu desteğin onların geleceklerine büyük bir artı değer katacağına inanıyorum. Kariyer Birimimizin Üniversitemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
Kariyer Birimi ilk etkinliklerini Mart ayında düzenleyecek. 1 Mart Salı günü saat 14.00’da Tahir Karauğuz Konferans Salonunda kişisel gelişim, farkındalık, kendini tanıma temalarıyla düzenlenecek “Girişimcilik ve Kariyer Gelişimine Farklı Bir Bakış” başlıklı söyleşinin konuğu Kişisel Gelişim Uzmanı Tanfer Dinler olacak. 4 Mart Cuma günü saat 14.00’da Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda ise Güvenlik ve Sistem Mühendisliğinde Multidisipliner Yaklaşımlar başlıklı konferansta ERICSSON Global’den Oğuz Kalaycıoğlu, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine mühendislik bilimlerinin geleceği, saha ve sınır güvenliğinde farklı dallardaki mühendislerin nasıl istihdam edildiği ve görev alanlarını anlatacak.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER