BEÜ Kariyer Merkezi, ilk etkinliğini gerçekleştirdi

Bülent Ecevit Üniversitesi Kariyer Merkezi ilk etkinliğini 1 Mart Salı günü düzenlenen kariyer gelişimi ve girişimcilik temalı seminer ile gerçekleştirdi.

BEÜ Kariyer Merkezi, ilk etkinliğini gerçekleştirdi
Bülent Ecevit Üniversitesi Kariyer Merkezi ilk etkinliğini 1 Mart Salı günü düzenlenen kariyer gelişimi ve girişimcilik temalı seminer ile gerçekleştirdi. BEÜ Robot Topluluğu ile işbirliğinde düzenlenen kişisel gelişim ve girişimcilik konulu etkinlikte Topluluğun davetlisi olarak Üniversitenin konuğu olan Tanfer Dinler, Tahir Karauğuz Konferans Salonunu dolduran öğrencilere kendi yaşamından örnekler vererek kariyerin nasıl yönetilebileceğini anlattı. 

Farklı fakülte ve yüksekokullardan öğrencilerin katıldığı “Girişimcilik ve Kişisel Gelişime Farklı Bir Bakış” başlıklı seminerin izleyicileri arasında Zonguldak Fen Lisesi öğrencileri de vardı. Akademisyenler ve idari personelin de ilgiyle izlediği konuşmasında kendi kişisel gelişiminden örnekler veren Tanfer Dinler, kariyer gelişiminin aslında bir “özgelecek” olarak planlanması gerektiğini ve bunu kişinin kendine kattığı değerlerle şekilleneceğini vurguladı.

Dinler, gerçek mesleğinin Tarım Makinaları Mühendisliği olduğunu, mesleğinde hayata geçirdiği projelerin yanı sıra pek çok farklı girişime imza attığını; bu süreçte bilgi sahibi olabilmek için yaptığı araştırmaları, ulusaldan uluslararasına uzanan çalışmaları sayesinde kazandığı deneyimleri anlattı. Tanfer Dinler öğrencilere yaşamdaki önceliklerini belirlemelerinde yol gösteren önerilerde bulundu.

“Yaptım, geliyorum! Yine yapabilirim!” sloganı ile zorluk ve zamansızlıkla ilgili kavramları tümüyle yaşamından çıkarttığını anlatan Dinler, kariyerin bir hedef değil bir süreç olduğuna da vurgu yaptı. Dinler ayrıca “Ben kimim, burada ne yapıyorum?” sorusuna cevap verebilmenin kariyer sürecinin başlangıç noktası olduğunu belirterek kişinin kendine kattığı her bilgi ve deneyimin kariyeri oluşturduğunu, bu kazanımlar sayesinde kariyerin kendiliğinden şekillenebileceğini söyledi.

Konferansın sonunda Robot Kulübü Akademik Danışmanı Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu, Dinler’e bir teşekkür plâketi ve Bülent Ecevit Üniversitesinin çeşitli armağanlarını takdim etti. Tahir Karauğuz Konferans Salonunu dolduran gençler keyifle dinledikleri seminerin sonunda Tanfer Dinler ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER