Beü, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması ile ilgili başvurusu YÖK Genel Kurulunda kabul edildi.

Beü, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu
Bülent Ecevit Üniversitesi’nin, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması ile ilgili başvurusu YÖK Genel Kurulunda kabul edildi. 
Genel Kurul toplantısında kuruluşu onaylanan Merkez, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan obezite ve diyabetle mücadele amacıyla hizmet vererek toplumda duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor.
Obezite ve diyabet ile mücadele ulusal ve uluslararası ölçekte hazırlanan eylem planları ile devam ediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi bu kapsamda sürdürdüğü çalışmalarında önemli bir adım atarak Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezini bölgeye kazandırdı. Merkezin amaçları arasında obezite ve diyabet hastalıklarının farkındalığını sağlamak, bu hastaların önlenmesi için bilimsel araştırmalar yapmak ve ulusal ve uluslararası ölçekte çalışmalar yürütmek yer alıyor.
Faaliyet alanlarına da yer verilen yönetmeliğe göre Merkez, Sağlıklı, obezite ve diyabet riski taşıyan bireylerin obezite ve diyabetin önlenmesi konusunda eğitimler verecek ve bu konularda farkındalığını arttırmak için çalışmalar yürütecek. Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerini merkez için yapılan ve inşaatı tamamlanan yeni binada yürütecek.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasını çok önemsediklerini bu konuda çok ciddi hazırlık içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Obezite ve diyabet sorunu son yıllarda ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversite olarak bizlerde böyle önemli bir sağlık sorunu karşısında duyarsız kalamazdık. Bölgemizde böyle bir merkezin gerekliliği sonucunda Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezini kurmuş olduk. Kurulan merkezde Obezite ve diyabetle ilgili hem bilimsel çalışmalar yapılacak hem de özellikle ve öncelikle çocukların beslenme alışkanlıkları ile ilgili gerek merkezimizde gerekse okullara giderek farkındalık eğitimleri düzenleyeceğiz. Çünkü istatistikler bize gösteriyor ki çocuklarda son 30 yılda obezite 3 kat artış göstermiştir. Ayrıca obezite pek çok sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu yüzden merkez çocuklar için önemli çalışmalar yapacaktır. Tabi obezitenin toplumun tüm bireylerinde hareketin azalması ve yoğun kalori içeren besinlere ulaşmanın kolaylığından kaynaklı attığı görülmektedir. İnşaatı yeni tamamlanan binada Obezite ve Diyabet için gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır. Bu vesileyle merkezin kurulması sürecinde katkıda bulunan başta Sayın Valimiz Ali Kaban’a ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER