BEÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Eğitim ve Araştırma laboratuvarı yenilendi

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Eğitim ve Araştırma Laboratuvarı yenilendi.

BEÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Eğitim ve Araştırma laboratuvarı yenilendi
 Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Eğitim ve Araştırma Laboratuvarı yenilendi. 
Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki araştırma alt yapısını güçlendirmeye yönelik faaliyetlere bir yenisi daha eklendi. Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Fizyoloji Anabilim Dalının ihtiyaçları göz önüne alınarak, hem araştırma imkânlarının güçlendirilmesi hem de eğitim almakta olan yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrenciler başta olmak üzere tüm öğrencilerin akademik ve araştırmaya yönelik ihtiyaçlarının giderilmesi hedefiyle yeni bir laboratuvarın mefruşat ve temel donanımları tamamlanarak hizmete açıldı.
Ayrıca fizyoloji Anabilim Dalının deneysel çalışmalarında kullanılacak olan Western Blot tekniğiyle proteinlerin görüntülenmesini sağlayan C-Digit sistemi, ELİSA ve yıkama cihazı, çeker ocak sistemleri, deney hayvanı ısıtma battaniyesi, -80C derin dondurucu, soğutmalı mikrosantrifüj cihazı ve bunlarla ilgili gereken sarf malzemeleri de temin edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Fizyoloji Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak şunları söyledi:
“ELISA Antijen-Antikor ilişkisini, antikora bağlanmış bir enzimin aktivitesini araştırmak temeline dayanan bir ölçüm yöntemidir. ELİSA yöntemi az zamanda çok sayıda örnekle çalışma imkanı sağlamasıyla avantajlı yöntemlerden biridir. ELISA tekniği antijen/antikor kaplı 96 kuyucuklu özel mikroplakalar kullanılarak uygulanmaktadır. ELISA, tümör ve inflamatuvar markerlar, hormon analizleri ve sitokinlerin ölçümü gibi geniş kullanım alanına sahiptir. Sahip olduğumuz okuyucu ve yıkacı ile farklı dalga boylarında ölçümler yapılabilmektedir. Çeker Ocak Sistemi, laboratuvarda deneyler sırasında oluşacak buhar, gaz ve asit gibi zarar verebilecek maddelerin bağlantılı baca sistemi ile çalışma alanından uzaklaştırılmasını sağlayan bir cihazdır. Bu sayede laboratuar çalışmaları esnasında güvenli olarak çalışma imkanı sağlanmış olacaktır. Alt yapı projesi ile Fizyoloji Laboratuarına alınan C-Digit görüntüleme sistemi ile karanlık oda ve filme gerek kalmadan western blot çalışmalarında proteinlerin görüntülenmesine olanak sağlayacaktır. Böylece konvansiyel yöntemlere göre daha hızlı ve yüksek kalitede görüntülerin alınmasını kolaylaştıracaktır. Laboratuvarın yenilenmesini ve araştırma imkanları açısından daha güçlü hale gelmesini sağlayan rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımı sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER