BEÜ Türkiye şampiyonu oldu

21-23 Nisan 2016 tarihlerinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Judo Şampiyonasında Bülent Ecevit Üniversitesi takım halinde Türkiye Şampiyonluğuna uzandı.

BEÜ Türkiye şampiyonu oldu

21-23 Nisan 2016 tarihlerindeTürkiye Üniversite Sporları Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen TürkiyeÜniversiteler Judo Şampiyonasında Bülent Ecevit Üniversitesi takım halindeTürkiye Şampiyonluğuna uzandı. 

Koç Spor Fest sponsorluğunda Zonguldak’tagerçekleşen şampiyonaya ülke çapında 41 üniversite katıldı. 21 Nisan tarihindegerçekleştirilen açılış seremonisi ile start alan müsabakaları AvrupaÜniversiteler Spor Federasyonu (EUSA) Asbaşkanı ve Türkiye Üniversite Sporları FederasyonuBaşkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı YusufÖzışık da takip etti. Büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne olan müsabakalar 3gün boyunca devam etti. Karşılaşmalar neticesinde Bülent Ecevit Üniversitesi,bayanlar 57 kiloda Nazlıcan Özerler altın madalya; bayanlar 70 kiloda Dilaraİncedayı gümüş madalya; bayanlar 78 kiloda Büşra Işık gümüş madalya kazandılar.Erkekler de ise 66 kiloda Cengiz Dönmez altın madalya; 73 kiloda Çağrı Yılmazbronz madalya; 90 kiloda Ahmet Oğuzhan Efemgil altın madalya; 100 kilodaBatuhan Efemgil altın madalya; +100 kiloda Feyyaz Yazıcı altın madalya eldeettiler. Bülent Ecevit Üniversitesi Judo Takımı toplamda 5 altın, 2 gümüş, 1bronz madalya ile Türkiye Şampiyonu oldu. Turnuva boyunca ferdi olarak büyükbaşarı gösteren BEÜlü sporcular, son gün yapılan takım müsabakalarında darakiplerini yenerek takım halinde de Türkiye Şampiyonu olarak Avrupa ÜniversiteOyunlarında ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.

BEÜ Beden Eğitimi ve SporYüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş elde edilen büyük başarıdolayısıyla duyduğu mutluluğu ifade ederek “Yüksekokulumuz son yıllardagerçekleştirdiği önemli atılımlarla kendisinden ülke çapında bahsettirmeyebaşladı. Nitelikli eğitim anlayışı ile öğretim elemanı bakımından da güçlü bireğitim kadrosu kuran ve Egzersiz ve Performans Laboratuvar imkânları bulunanYüksekokulumuz, eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem vermektedir. Bununsonucu olarak Erasmus + kapsamında yaptığı değişim anlaşmaları ile yurtdışındanöğrenci kabul etmiş ve yurtdışına öğrenci göndermiştir. 6 Uluslararası öğrenciside bulunan yüksekokulumuz ulusal ve uluslararası önemli şampiyonalar organizeederek önemli adımlar atmaya başlamıştır. Her geçen yıl tercih edilebilirliğiniarttıran Yüksekokulumuza özellikle milli sporcularımızın yoğun bir ilgi gösteriyorolması bizi ayrıca mutlu etmektedir. Geçtiğimiz yıl 125 milli sporcu yüksekokulumuzabaşvuru yapmıştır. Yüksekokulumuz böylece bünyesinde Dünya, Avrupaşampiyonlarının bulunduğu bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Bu senegerçekleştirilecek olan Rio Olimpiyatlarına da sporcu gönderecek olanYüksekokulumuz bölgesinde kendisinden eğitiminin kalitesinin yanısıra sportifbaşarılarıyla da söz ettirmektedir. Tüm bu gelişmeler neticesinde ortaya çıkanbaşarılar hepimizi gururlandırmaktadır. Şampiyonada başarılı olansporcularımızı tebrik ediyor kendilerini yetiştiren hocalarımıza da teşekkürediyorum.”

Konu hakkında bir açıklama yapanBülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer “Üniversitemizinulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarılara bir yenisinineklenmesinden ötürü büyük bir memnuniyet yaşamaktayız. Zonguldak’ta birbirindenkıymetli akademik, kültürel, sportif, sanatsal organizasyona başarı ile imzaatan Üniversitemiz geleceğe güvenle bakmaktadır. Eğitimin kalitesini yükseltenakademik altyapı çalışmalarının, uluslararası işbirliklerinin, her bölümekazandırılan laboratuvarların, tüm yerleşkelerimizde oluşturulan açık ve kapalıspor tesislerinin beraberinde sportif başarıların da yaşanması atılan adımlarınkarşılığı olarak hepimizi onurlandırmaktadır. Türkiye Üniversite SporlarıFederasyonu ile Koç Spor Fest organizasyonuyla ve Üniversitemiz ev sahipliğindegerçekleşen Türkiye Üniversiteler Judo Şampiyonasını başarıyla gerçekleştirmişolmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Organizasyona sağladıkları katkı için TürkiyeÜniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e, Türkiye JudoFederasyonu Asbaşkanı Yusuf Özışık’a ve Koç Holding İletişim Müdürü OkyarTuncel’e özel olarak teşekkürlerimi iletiyorum. Elliye yakın üniversiteyiağırlama imkânı bulduğumuz Şampiyonada elde edilen başarı dolayısıyla emeğigeçen sporcu ve çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyor; sporcularımızın ülkemizive üniversitemizi başarı ile temsil etmelerini diliyorum.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 06:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER