BEÜ Uluslararası İşbirlikleri Ağına Portekiz’i de Ekledi

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversiteler ve yükseköğretim kalite uzmanlarıyla bir dizi görüşme yapmak üzere 26-29 Ocak tarihleri arasında Portekiz’in başkenti Lizbon’a giderek ikili görüşmelerde bulundu.

BEÜ Uluslararası İşbirlikleri Ağına Portekiz’i de Ekledi

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversiteler ve yükseköğretim kalite uzmanlarıyla bir dizi görüşme yapmak üzere 26-29 Ocak tarihleri arasında Portekiz’in başkenti Lizbon’a giderek ikili görüşmelerde bulundu. Türk ve Portekiz yükseköğretim ve kalite güvencesi  sistemlerinin tartışılıdğı ve karşılaştırmalı olarak ele alındığı ziyarette BEÜ ile Portekiz’in saygın üniversiteleri arasında yeni işbirliklerine zemin hazırlandı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer Portekiz ziyareti kapmasında; Portekiz’in tek yükseköğretim kalite güvencesi ve akreditasyon ajansı olan A3ES (Agency for Evaluation and Accreditation of Higher Education – Yükseköğretim Değerlendirme ve Akreditasyon Ajansı)’nı, Lizbon Politeknik Enstitüsü (LPE)’nü, Portekiz’in önde gelen üniversitelerinden InstitutoUniversitario de Lisboa (ISCTE)’yi, Portekiz’in en eski ve en prestijli özel yükseköğretim kurumu olan Lizbon Autonoma Üniversitesi (AUL)’ni ziyaret etti.

Yapılan ikili görüşmelerde BEÜ ve LPE arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim olanaklarının tartışılmasıyla ve her iki kurumun ortak alanları olan mühendislik, sağlık bilimleri ve iktisadi ve idari bilimler alanında Erasmus+ değişim anlaşmaları imzalanmasına karar verildi. AyrıcaBEܒnün A3ES ile sürekli irtibatı sürdürmesi ve yükseköğretim kalite güvencesi konusunda işbirliği içinde olması kararlaştırıldı. Yine BEÜ ve ISCTE’nin ilişkilerinin ele alındığı diğer bir toplantıda,ikili işbirliği anlaşması imzalanarak ilişkilerin başlatılması ve bunu takiben özellikle iktisadi idari bilimler alanında öğretim üyesi değişimlerinin başlatılması ve Erasmus+ değişim anlaşmalarının imzalanması kararlaştırıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ziyaret programı kapsamında Portekiz’in en eski ve en prestijli özel yükseköğretim kurumu olan Lizbon Autonoma Üniversitesi (AUL)’ni ziyaret etti. Rektör Özer, Autonoma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jose Amado da Silva ile makamında oldukça samimi bir ortamda görüşme gerçekleşti. Toplantıda BEÜ ve AUL arasında geniş kapsamlı işbirliklerinin temelleri atıldı. İlk etapta bir ikili işbirliği anlaşması imzalanması ve ortak bölümler arasında imzalanacak Erasmus+ anlaşmaları ile Autonoma Üniversitesi de kısa sürede BEܒnün uluslararası işbirlikleri ağına eklenmiş olacak. BEU ve AUL arasındaki işbirliklerinin ortak birimler olan İktisadi ve idari Bilimler, Mühendislik ve İletişim Fakülteleri arasında gerçekleşmesi hedefleniyor. Ayrıca AUL’un radyo-televizyon yayıncılığı konusundaki tecrüberlerinden faydalanılarak BEÜ bünyesinde bir televizyon kanalı kurulması da işbirliği hedefleri arasında yer almakta. Toplantı sonrasında Prof. Özer ve Prof. Reto birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler. AUL kütüphane, TV stüdyosu ve laboratuvarlara yapılan ziyaretten sonra Rektör Özer AUL’den ayrıldı.

Portekiz ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bu kısa süreli ziyarete uluslararasılaşmaadına büyük adımlar atıldığını ve Portekiz’in de artık BEܒnün her geçen gün genişleyen uluslararası işbirlikleri ağına dahil olduğunu ifade etti. Rektör Özer şunları söyledi: “Bilindiği üzere uluslararasılaşma BEܒnün öncelikleri arasında ve bu alanda kendimize hedefler belirliyor, bu hedefleri gerçekleştirme yolunda önemli adımlar atıyoruz. Hedefimiz tüm Avrupa ülkelerini işbirlikleri ağımıza eklemek. Portekiz’den iki işbirliği anlaşması, yirmi civarında Erasmus+ anlaşması ve yükseköğretim kalite ajansıyla önemli işbirliklerine zemin hazırlayarak ayrılıyoruz. Uluslararasılaşma alanında üniversitemiz önemli adımlar atmakta, ancak biz hep daha iyisini hedefliyoruz. Amacımız kısa sürede uluslararası öğretim üyesi sayımızı 75’e, uluslararası öğrenci sayımızı ise 1000’e çıkarmak. BEÜ ailesinin özverili çalışmaları sayesinde uluslararasılaşma alanındaki tüm hedeflerimize kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Portekiz üniversiteleriyle yapılan yeni işbirliklerinin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER