Beü´de çifte müzik şöleni

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2 konser katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Beü´de çifte müzik şöleni
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2 konser katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 
İlk olarak Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda, Devlet Konservatuvarı tarafından Klasik Müzik Konserleri Serisinin ikincisi gerçekleştirildi.
Öğrencilerin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Halûk Güven, BEÜ Senatosu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, akademik ve idari personel ile Zonguldaklı müzikseverler de konserin izleyicileri arasındaydı. Konserde Grieg, Ttchaikovsky, Sarasate, Verdi gibi ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.
Müzikseverlerin doldurduğu salonda sahne alan Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü (kontrabas), Yrd. Doç. Özgür Kırcalı (viyola), Yrd. Doç. Ece Feyman (viyolonsel), Öğr. Gör. Onur Çuhacı (şan), Öğr. Gör. Melike Bolat Başoğlu (şan), Öğr. Gör. Dilek Yüksel (şan), Öğr. Gör. Cemalettin Baydağ (şan), Öğr. Gör. Selen Kırcalı (keman), Öğr. Gör. Turgay Tunç (piyano), Öğr. Gör. Ceren Göğüş (piyano), Öğr. Gör. Emel Doğa Uğurlu (flüt), Öğr. Gör. Gonca Yerlikaya (keman), Arş Gör. İlkay Göksel (keman), Arş. Gör. Naz Evren Duranoğlu (viyolonsel) ile öğrenciler Sinem Özyılmaz (keman), Anıl Yılmaz (viyola), Seçkin Dağ (viyolonsel) sergiledikleri performansları ile izleyicilerinden yine tam not aldı.
Konser sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Haluk Güven, sanatçılara konser anısına birer teşekkür belgesi takdim etti.

BEÜ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU İLE BİR SES BİN NEFES ANADOLU
Arif Amirov Konferans Salonu’ndaki Klasik Müzik konserinin ardından Türk Halk Müziği Öğrenci Topluluğu, Farabi Kampüsü Spor Salonu´nda türkü severler ile bir araya geldi.
Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Cem Dertsiz’in yönetimindeki topluluk, Rumeli’den Anadolu’nun dört bir köşesine uzanan türkülerin nağmeleriyle sınavların yoğunluğuna kapılan öğrencilere keyifli saatler yaşattı.
Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, BEÜ Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve Zonguldaklı müzikseverlerin doldurduğu salon, koronun ve solistlerin seslendirdiği türkülerle unutulmaz bir akşama ev sahipliği yaptı.
Alkışlar arasında salona giren topluluk, Burdur, Erzurum, Elazığ, Balıkesir, Şanlıurfa, Amasya, Erzincan, Kırşehir, Trabzon, Muş ve Tokat gibi birçok yöreden derlenen türküler seslendirdi. Devlet Konservatuvarı öğrencisi Gökçe Özbay seslendirdiği “Eziz Dostum” adlı Azeri türküsü ile izleyicilerden büyük alkış aldı.
Konserin son eserinden önce Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, koro ve saz sanatçıları adına Şef Öğr. Gör. Cem Dertsiz’e çiçek takdim etti.
Koronun seslendirdiği halaylarla son bulan konserde izleyicilerin yoğun alkışları ile yeniden sahneye gelen Gökçe Özbay, “Eziz Dostum” adlı eseri yeniden seslendirdi.
Konuklar ve öğrenciler keyifli bir akşam geçirmenin mutluluğu ile salondan ayrıldılar.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER