BEÜ´de doluluk dranı %95 olarak gerçekleşti

BEÜ´de doluluk dranı %95 olarak gerçekleşti

BEÜ´de doluluk dranı %95 olarak gerçekleşti


2015-2016 ÖSYM LYSyerleştirme sonuçları 10 Ağustos Çarşamba günü açıklandı. Bülent EcevitÜniversitesi geçen yıllardaolduğu gibi bu yılda öğrenciler tarafından yoğun talep görenüniversiteler arasındayerini aldı.  BEÜ önlisans ve lisans programlarında 2016 yerleştirme sonuçlarına göre toplamda % 95doluluk oranını yakaladı. Ek yerleştirmesonunda bu oranın daha fazla artması bekleniyor.

Üniversitemizinözellikle son yıllarda farklı alanlarda talep gören yeni meslek dallarına yönelik bölümleri bünyesine kazandırması doluluk oranlarının her yıl bir önceki yıllara göre artış göstermesini sağlıyor. Son yıllarda başta akademik kadro vefiziki alt yapıolmak üzere hemen her alanda büyük bir gelişme ivmesi yakalayan üniversitemizde 2015-2016akademik yılında, istihdam odaklı bir anlayışla açılan yeni bölüm/programlaröğrenciler tarafından büyük bir ilgi görerek%100 doluluk oranına ulaştı. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da katıldığı çeşitli yurt içi ve yurt dışı tanıtım fuarlarında öğrencilerden yoğun ilgi gören üniversitemiz bugün ulaştığı doluluk oranları ile elde ettiği başarının haklı gururunu yaşıyor.

YeniAçılanFakülte, Bölüm ve Programlarda % 100 Doluluk Oranına Ulaştı  

2015-2016 LYS yerleştirmesonuçlarında BEÜ hemen hemen her fakülte ve yüksekokulda %100’e yakın dolulukoranına ulaştı. İbn-i Sina Kampüsü’nde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi veilk defa öğrencialan Eczacılık Fakültesi, ZonguldakSağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan SağlıkHizmetleri MYO’nda doluluk oranları %100 olarak gerçekleşti. Farabi Kampüsü’ndeFen-Edebiyat Fakültesi,  İlahiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdariBilimler Fakültesinin tüm bölümleri %100 doluluk oranını yakaladı. Buyıl ilk kez eğitime başlayacak olan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü %100 dolulukoranına ulaştı. EreğliEğitim Fakültesi ve Denizcilik Fakültelerinde de doluluk oranları%100 olarak gerçekleşti.

11 kampüsüyle Yüksekokulve Meslek Yüksekokulları bölüm ve program çeşitliliğinde Bülent EcevitÜniversitesi Türkiye’de eğitim yelpazesi en geniş üniversitelerden birisi. AhmetErdoğan Sağlık Hizmetleri MYO’ndayeni açılan Optisyenlik ve Patoloji Labaratuvar Teknikleri programları da ilgi gören ve %100doluluk oranına ulaşan bölümler arasında yerini aldı.  Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Makine veMakine (İÖ) programları; Devrek M.Y.O.’da yeniaçılan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İÖ), Özel Güvenlik veKoruma, Özel Güvenlik ve Koruma (İÖ), Uygulamalı İngilizceve Çevirmenlik (İngilizce)ve Uygulamalıİngilizce ve Çevirmenlik(İngilizce) (İÖ) programları  % 100 doluluk oranına ulaştı.

RektörÖzer: “Üniversitemizin öğrenciler tarafından büyük ilgi görmesi üniversitemizibüyütürken doğru adımlar attığımız gösteriyor.”

2016 LYS sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan RektörProf. Dr. Mahmut Özer Öncelikle Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine katılan ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaktüm öğrencilerimizi üniversitemizitercihlerinden dolayıtebrik ediyor ve üniversitemize hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Sonuçların gerek üniversitegerekse Zonguldak için son derece mutluluk verici olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özer:“Üniversitemizin doluluk oranlarınıbüyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu durumu eğitim kalitemizdeyakalanan başarı ivmesinin doğal bir neticesi olarakdeğerlendiriyorum. Enönemlisi ülkemizde çok az üniversitede bulunan ve günümüzde yoğun talep görenmesleklere yönelik yeni fakülte, bölüm ve programları açmamız ve bu bölüm veprogramlarda %100 doluluk oranını elde etmemiz büyüme stratejimizin ne kadardoğru olduğunu göstermektedir. 2016 - 2017 akademik yılına Üniversitemize yaklaşık 10 bin yeni öğrenci katılımı ile birlikte 35 binibulan öğrenci sayısı ile eğitim ve öğretime başlayacaktır. Öğrenci sayımızdaki artışın yanı sıra eğitimde kalitestandartlarımızı da her geçen gün arttırıyoruz. Bu çerçevedeulusal ve uluslararasıakreditasyon kurum ve kuruluşları ile bölüm ve programbazında gerekli adımları atıyor ve önemli gelişmeler sağlıyoruz. Üniversitemizeyerleşerek Bülent EcevitÜniversitesi öğrencisiolma hakkıkazanan öğrencilerimizitebrik ediyor, bu gelişmedeemeği geçen ve katkısı olan Bülent EcevitÜniversitesi ailesinin tüm mensuplarına ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor,Üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlıolmasını diliyorum.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER