BEÜ´de “İçimizden Biri Atatürk” konulu konferans verildi

BEÜ´de “İçimizden Biri Atatürk” konulu konferans verildi

BEÜ´de “İçimizden Biri Atatürk” konulu konferans verildi

Araştırmacı-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Alaplı Meslek Yüksekokulunda İçimizden Biri Atatürk” konulu konferans düzenledi. 

Alaplı Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen programa Ereğli ve Alaplı protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri, akademik-idari personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında araştırmalar yapan Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı konferansta, Atatürk’ün düşünce dünyasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yıllarda nasıl bir fikir ile şekillendiğini dinleyicilerle paylaştı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya liderleri arasından 21’nci yüzyıla geçebilen tek lider olduğunu belirten Güntürkün, “Hepimizin bildiği gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Dünya liderleri içerisinde 21’nci yüzyıla geçebilen tek liderdir. UNESCO, dünyada ilk defa ve bir kereye mahsus asrın lideri olmayı başarabilmiş tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. doğum yılı olan 1981 yılını Atatürk Yılı olarak ilan etti. Üstelik diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken, o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hala yaşayabilen dünyadaki tek lider oldu dedi. 

Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, konferans bitiminde bir konuşma yaparak Atatürk Araştırmacısı ve Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya konferans anısına teşekkür plaketi takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER