BEÜ´de İnşaat Mühendisliği Bölümü de akreditasyon sürecine girdi

BEÜ´de İnşaat Mühendisliği Bölümü de akreditasyon sürecine girdi

BEÜ´de İnşaat Mühendisliği Bölümü de akreditasyon sürecine girdi
Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden bir bölümün daha akredite başvurusu kabul edildi. 
Kalite akreditasyon çalışmalarını hızla sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi’nde Çevre Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Bölümlerinden sonra İnşaat Mühendisliği Bölümü de akreditasyon sürecine girdi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu akreditenin önemini vurgulayarak şunları söyledi:
“İnşaat Mühendisliği Bölümü 01 Şubat 2016 tarihinde hem örgün hem de ikinci öğretim programlarının her ikisinin akreditasyonu için Avrupa Bölgesi Mühendislik Programları Kalite Akreditasyon değerlendirmelerini gerçekleştiren ENEAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education)’nin Türkiye partneri MÜDEK’e başvuruda bulunmuştur. MÜDEK, İnşaat Mühendisliği bölümünün her iki öğretim programı için yapmış olduğu başvuruyu değerlendirildi ve 04 Mart 2016 tarihinde 2016 yılı kapsamında değerlendirmeye alınacak programlara kabul edildi. İnşaat Mühendisliği Bölümü akredite olması için başvurdukları programlara ilişkin hazırlamış oldukları kapsamlı öz değerlendirme raporlarını 11 Temmuz 2016 tarihinde MÜDEK Kurumu’na göndermiştir. MÜDEK öz değerlendirme raporları doğrultusunda yapacakları öz incelemelerden sonra kurumumuza gelerek son değerlendirmesini yapacaktır.”
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer akredite sürecinin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Son yıllarda geliştirilen altyapı olanaklarımız ile tüm akademik ve idari personelimizin katkıları sayesinde yürüttüğümüz MÜDEK akreditasyon çalışmalarına bir yenisini daha eklemek için yeni bir sürece daha giriyoruz. Akreditasyon ile amacımız değişen ve gelişen dünyada daha nitelikli, piyasanın ihtiyaçlarına cevap verebilen mühendisler yetiştirmektir. Kalite ve akreditasyon çalışmalarının büyük önem kazandığı günümüzde özellikle Mühendislik alanında bir bölümün daha akredite sürecine girmiş olması bizler için çok önemli. Üniversitemizdeki mühendis adaylarının teknolojik gelişmeleri yerinde ve zamanında kavrayan, iyi eğitilmiş, güncel bilgiler ışığında donanımlara sahip, nitelikli mezunlar olarak topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Sürecin tamamlanmasını bizler de büyük heyecanla bekliyoruz. Bu noktada emek veren herkese teşekkür ediyorum.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER