Beü´ye Mimarlık ve Tasarım Fakültesi geliyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) akademik birimleri arasına yeni bir fakülte daha kazandırmak için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı.

Beü´ye Mimarlık ve Tasarım Fakültesi geliyor
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) akademik birimleri arasına yeni bir fakülte daha kazandırmak için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. Üniversite Senatosunun Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kurulmasına ilişkin teklif kararı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı´na sunuldu. Teklif onaylanırsa BEܒnün fakülte sayısı on ikiye yükselecek. 

Bülent Ecevit Üniversitesi akademik birim sayısındaki artışla dikkat çekiyor. Üniversitenin gelişen ve değişen koşullara bağlı olarak insan kaynağı ihtiyacı olan sektörlere yönelik açtığı fakülte ve yüksekokullar ile bölüm ve programlara paralel olarak öğrenci sayısı da hızlı bir artış gösteriyor. BEÜ, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin üniversite bünyesine kazandırılması amacıyla sürdürdüğü çalışmaları tamamladı ve Üniversite Senatosunun bu konuda aldığı kararı YÖK Başkanlığı´na sundu. Zonguldak merkezinde kurulması planlanan fakülte ile BEܒnün teknik bilimler alanında verdiği eğitim yelpazesi de genişleyecek.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bülent Ecevit Üniversitesi akademik eğitim ve araştırma çalışmalarında büyük bir ivme yakaladı. Köklü bir üniversite olmamızın sağladığı avantajla kurumsal yapımızı oluşturan akademik birimlerin çeşitliliğini arttırıyoruz. Bu, son yıllarda üniversitemiz bünyesine kazandırdığımız fakülte ve yüksekokullar, bölüm ve programlar ile öğrenci sayılarındaki artıştan da anlaşılmaktadır. Bu artışı sağlarken elbette çok sağlam donanımlarla yola çıkıyoruz. Öncelikle insan kaynağı ihtiyacı olan sektörler üzerinde ciddi fizibilite çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu alanlarda var olan yetişmiş akademik personel kaynağını, mezunların iş alanlarını ve istihdam oranlarını inceliyor, eğitim-öğretim hedeflerimize uygunsa girişimlerimizi başlatıyoruz.”

Üniversitenin kuruluşunun 1924 yılı olduğunu hatırlatan Mahmut Özer, “Faaliyetlerini 1961-1982 yılları arasında ´Zonguldak Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi´ adı ile sürdürmüştür. O günlerden günümüze mühendislik alanında verdiği eğitimlerle ülkemizin en köklü üniversiteleri arasında yerini almıştır. Bugünkü hedefimiz üniversitemizin geçmişinde izi olan ´mimarlık´ kavramını da, tasarım ve mimarı alanında eğitim veren bir fakülte ile taçlandırmaktır. Ülkemizde katma değeri yüksek endüstriyel ürünleri ortaya çıkaracak tasarımcılara duyulan ihtiyacı da göz önünde bulundurarak Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin kurulmasıyla ilgili olarak başlattığımız çalışmaları tamamladık. Mimarlık ve tasarım, bugün gençler tarafından öncelikli tercih edilen, sektörün prestijli meslek dalları arasındadır. Üniversite Senatomuz, bu değerlendirmeler ışığında fakültenin kurulmasına ilişkin teklifin YÖK’e sunulmasına karar verdi. Üniversitemizdeki oldukça güçlü ve deneyimli akademik birikimlerimiz ve alt yapı imkanlarımız, kurulacak yeni fakültemizin kısa sürede gelişmesine imkan tanıyacaktır” dedi.

Rektör Özer, “YÖK’ün bu olumlu teklifimizi değerlendireceğine, üniversitemize yeni bir fakülte daha kazandıracağımıza inanıyoruz. Umarım çok yakında Zonguldak kamuoyuna fakültemizin kuruluş müjdesini vereceğiz” diye konuştu.

YÖK’e sunulan teklifte kurulması planlanan fakültede Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarım ve Moda ve Tekstil Tasarımı gibi bölümlerinin bulunması düşünülüyor. Kurulacak olan fakültenin tercih oranı yüksek bölümlerden oluşmasının üniversitedeki eğitim kalitesini de olumlu yönde etkileyeceği ifade ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER