BEܒde 22. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası şenlikleri başladı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen ´22. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası´ açılış töreniyle başladı.

BEܒde 22. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası şenlikleri başladı
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası açılış töreniyle başladı. 
Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu’nun yanı sıra akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törene katılanlar ellerinde pankartlarla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Etkinlik BEÜ bünyesinde bulunan öğrenci topluluklarının halk oyunları gösterileriyle devam etti.
Çeşitli bilim ve sanat etkinliklerinin düzenleneceği şenlikler, 13 Mayısa kadar sürecek.

“ANA TEMAMIZI BEÜ SAHNEDE OLARAK BELİRLEDİK”

Şenlikleri bu sene ülkede yaşanan olaylar nedeniyle BEÜ Sahnede adı altı yapılacağını ifade eden BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, “Bu sene 22. sini düzenlediğimiz Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftasına hoş geldiniz. Her şeyden önce üniversitemizde gelenekselleşen bir uygulamadır. Bu sene tematik olarak farkımız var diğer senelere göre bu sene ana temamızı BEÜ Sahnede olarak belirledik. Burada amaç etkinliklerimizin tümünün ana aktörünün öğrencilerimizin olmasını istedik. Bir hafta sürecek etkinlik takvimimiz organize edildi. Bu sene ana temamız öğrenciler ve öğrencilerimizin istedikleri etkinlikleri gerçekleştirmeleri etkinliklerin yanı sıra Cuma günü Ar- ge proje Pazar etkinliğimiz olacak” dedi.

“ÜNİVERSİTE OLARAK ŞEHİTLERİMİZİ VE AİLELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Bu sene 22.si düzenlenen Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftasını ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçten dolayı açık alanda ve yüksek volümlü bir etkinlik yapmadıklarını ifade eden BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, “Ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Belirli hassasiyetlerimiz var. Üniversite olarak şehitlerimizi ve acılı ailelerimizi önemsiyoruz. Bu nedenle bu sene şenliklerimizin içerisinde açık ve yüksek volümlü etkinlik düzenlemedik. Müzik etkinliklerimiz kapalı spor salonunda olacak. Genel olarak öğrencilerimiz ağırlıklı bir şenlik programı olacak büyük ölçekli konser ve etkinlik planlamadık” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER