BEܒde Kariyer Planlama Seminerleri

BEܒde Kariyer Planlama Seminerleri

BEܒde Kariyer Planlama Seminerleri
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kariyer Planlama Seminerleri Farabi Kampüsündeki Son Buluşması İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi. 

Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Planlama Seminerlerinin Farabi Kampüsündeki son buluşması İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin katılımı ile Fakültenin İbn Haldun salonunda gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere üniversite öğretiminin farkları, hedef belirleme, geleceğin iş alanları ve İlahiyat Fakültesi mezunlarının istihdam edildiği alanlar gibi pek çok konuda bilgi verildi.

Mezunlarla İletişim Koordinatörü Esra Hacıoğlu, Farabi Kampüsündeki bölümler için düzenlenen seminerlerin tamamlandığını söyledi.

Hacıoğlu: 19 Oturumda 800 Öğrenciyle Buluştuk

21 Kasım tarihinde Farabi Kampüsünde başlattığımız seminerler bugün sona erdi. Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, İlahiyat Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı toplam 19 oturum düzenledik. Yaklaşık 800 öğrenci katıldı. Özellikle 1. sınıf öğrencilerine ulaşmayı hedeflemiştik; hedeflediğimiz gibi oldu. Oturumların içeriğini katılacak bölüme uygun örnek ve bilgi ile donatmaya çalıştık. Öğrencilere kariyerin anlamını, süreçlerini, hedef belirlemeyi, kişisel özelliklerinin, mesleki bilgi ve becerilerinin kariyer hedeflerini nasıl yönlendireceğini, farklı bölümlerden öğrencilerin bir araya gelerek yürütebilecekleri öğrenci projelerinin önemini, ekip ruhunu, mülakat öncesi yapılması gerekenleri örneklerle açıklamaya çalıştık. Öğrencilerin en çok ilgisini çeken ise mezunlarımızın bizlerle paylaştığı iş arama, iş başvurusu ve mülakat anıları oldu. Gençlerden aldığımız geribildirimler dolayısıyla çok mutlu oluyoruz. Bu Seminerler Dizisinin en büyük destekçisi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer oldu; kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, İlahiyat Fakültesi Dekanlıkları ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne de teşekkür ediyorum. şeklinde konuşan Hacıoğlu, Bahar Döneminde çevre ilçelerdeki kampüslerde Kariyer Planlama seminerleri düzenlemeyi planladıklarını belirtti.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER