BİR GÜNE SIĞMAYACAK BİR SEVGİ

Bir güne sığmayacak bir sevgi içersinde tüm Öğretmenlerin Öğretmenler günü kutlu olsun.

BİR GÜNE SIĞMAYACAK BİR SEVGİ
gundemeregli.com-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin 85. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak merkez başta olmak üzere Ereğli ve Alaplı ilçelerinde de kutlandı.

Öğretmenlere hediye dilen 24 Kasım, heyecanı yine her yıl olduğu gibi bu yılda bir başkaydı.

Kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerinin yaptığı açıklamalarda,  Öğretmenlerin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekilerek mesleğin onurlu ve saygınlığının her geçen gün arttığına işaret edildi.

Başta Bölge Milletvekilleri olmak üzere,  Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay bu anlamlı günü unutmadı.

Candan, “Atatürk “ Öğretmenler yeni nesil sizin esriniz olacaktır” diyerek gerçek yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu işaret etmiştir. Bunun için insana, eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Geleceğimize ve insanlarımızın eğitimine yapacağımız her yatırımın anahtarı öğretmenlerimizdir” dedi.

 Tüm yurtta olduğu gibi Ereğli ve Alaplı ilçelerinde de 24 Kasım Öğretmenler günü güne yakışır bir şekilde kutlandı.

Açıklamalarda bu günün Takvimlerle belirlenmiş bir güne sığmayacak kadar anlamlı ve mutlu bir gün olduğuna işaret edilerek, tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler günü unutulmadı.

Yapılan açıklamalar şu şekilde:

CANDAN “YENİ NESİL SİZLERİN”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan yaptığı yazılı açıklama ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Candan, “Atatürk “ Öğretmenler yeni nesil sizin esriniz olacaktır” diyerek gerçek yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu işaret etmiştir. Bunun için insana, eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Geleceğimize ve insanlarımızın eğitimine yapacağımız her yatırımın anahtarı öğretmenlerimizdir” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Öğretmenler, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan çok kutsal ve onurlu mesleği icra ederler.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize olan borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Onlar Türkiye’nin her köşesinde çocuklarımız ve gençlerimiz iyi eğitim alabilsin diye fedakarca çalışmaktadır. Öğretmenlik sevgi ve fedakarlık gerektirir. Öğretmenler tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insan olmuşlardır.

Hz. Ali bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu işaret etmiştir.

Atatürk “ Öğretmenler yeni nesil sizin esriniz olacaktır” diyerek gerçek yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu işaret etmiştir. Bunun için insana, eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Geleceğimize ve insanlarımızın eğitimine yapacağımız her yatırımın anahtarı öğretmenlerimizdir.

Bu vesile ile bir kez daha, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  vatanımızın dört bir yanında, çocuklarımızın hayırlı birer evlat olarak yetişmesi için çalışan hatta bu uğurda şehit olmuş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

KÖKTÜRK, “AYDINLARIMIZI UNUTMAMIZ MÜĞMKÜN DEĞİL”

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini üstlendiği tarihin anısına 24 Kasım’ı; “Öğretmenler Günü” olarak kutluyoruz” dedi.

Bası aydınları da bu anlamlı günde unutmanın mümkün olmadığını kaydeden Köktürk şunları söyledi:

“Başta Büyük Atatürk olmak üzere, devrimci ve aydınlanmacı Milli Eğitim Bakanları; Mustafa Necati’yi, Dr. Reşit Galip’i, Saffet Arıkan’ı, Hasan Âli Yücel’i, yaşamını ülkemizin aydınlanmasına adayan özverili öğretmenleri saygı ve şükranla anıyorum. Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum...

                Bugün, başta öğretmenlerin temel sorunlarını çözmekle yükümlü Milli Eğitim Bakanı olmak üzere birçok yönetici, öğretmenlerle ilgili övgü dolu sözler söyleyecekler,ancak sorunlarının çözümüne yönelik herhangi bir eylemde bulunmayacaklardır. Daha da ötesi yıl boyu mesleğin sorunlarına gözlerini kapatacaklardır.

Oysa, yurdun her köşesinde özveriyle görev yapan öğretmenlerimizin yıllardır çözülemeyen, kangren haline gelmiş veher yıl giderek artan ekonomik ve sosyal sorunları var.

                Yapılan araştırmalar; öğretmenlik mesleğinin yıpratıcılığına dikkat çekerken, öğretmenlerimizin, dünya öğretmenlerine göre daha çok çalışmakta ve daha az ücret almakta olduğunu gösteriyor.  Bu nedenle, insanın ve ülkenin olumlu gelişimi için en büyük görevi üstlenen öğretmenlerin, çalışma koşulları, ekonomik sorunları zaman geçirilmeden iyileştirilmesi gerekiyor.  Sorunların ivedilikle çözülmesi dileğiyle; öğretmenlerimizi bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyor, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü yürekten kutluyor, Başöğretmen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün saygı ve şükranla anıyoruz.

ÇAY BÜYÜK COŞKU İLE KUTLUYORUZ
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Çay, “Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra 24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mektepleri ile okuma yazma seferberliği başlatılmış, Atatürk bu çalışmalara Başöğretmen sıfatıyla katılmıştır.  Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri büyük bir coşku içinde “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Ulu önderimiz ve Baş Öğretmen Atatürk ; ”Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” sözüyle eğitime ve eğitimcilere vermiş olduğu yüksek değeri belirtmiştir.

Eğitim ve Öğretim bir ülkenin refahının artmasında ve çağdaş gelişime düzeyine yetişmekte en büyük itici gücüdür. Eğitim ve öğretimin zorunlu olması, ülkemizde eğitim birliğini, orta öğrenimin iyi araçlarla artırılması ve kolaylaştırılması, meslek öğreniminin ilk ve orta derecesinden en yüksek derecesine kadar temini, yükseköğrenimin de üst düzeyde tutulması içinde bulunduğumuz yüzyılın ihtiyaçlarına uyumluluğu ile ülkemizin eğitim standartlarını yükseltilmesinde en büyük emek sahibi ve en büyük değer öğretmenlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, eğitime gönül vermiş,  bu mukaddes mesleği gururla yapan tüm öğretmen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

POSBIYIK, “SAYGIN VE ONURLU BİR GÖREV”

Kdz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kısa ve anlam yüklü bir açıklama gönderdi.

Posbıyık açıklamasında  “Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsemiş, yurdumuzun dört bir yanında cehalet ve bilgisizlikle savaşan, bu kutsal ve onurlu görevi, en zor şartlarda bile büyük bir özveriyle yerine getiren, çocuklarımızı milli ve manevi değerlerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmenin, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisinde olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.”

ÖZBEK, “TAKVİMLERE SIĞMAZ”

İl Millî Eğitim Müdürü Turgut Özbek,  Takvimlerle belirlenmiş bir güne sığmayacak kadar anlamlı ve mutlu günlerden birini yaşadıklarını belirtti.

Özbek, açıklamasında şöyle dedi:

“Sevginin, saygının timsali, cehalete dur diyen, bilgi, inanç, ruh verip karanlığı kovan, ışığı ile ufukları aydınlatan, çağdaş uygarlığın rehberi ve yol göstericisi, öksüz ve yetim yavrulara sımsıcak kucak açan yüce ve kutsal mesleğin mensubu değerli öğretmen arkadaşlarım.

Takvimlerle belirlenmiş bir güne sığmayacak kadar anlamlı ve mutlu günlerimizden birini daha birlikte yaşıyoruz.

Atatürk´ün, Türk İnkılâbının gerçekleşmesinde büyük payı olan eğitim kurumlarının

O, Başöğretmen olarak milletinin önünde, kara tahta başında ve Türk Bayrağının gölgesinde başlattığı yeni eğitim seferberliğinde sembolleşerek, uygarlık ve çağdaşlaşma savaşının da öncüsü olmuştur.

Bilimsel ve akılcı ilkeleriyle, hür düşünce ve gerçek tutkusuyla Türk Milletinin kalkınma ve yücelmesinde ışıklı ve nurlu yolu açmıştır.

Durgunluğa, cehalete karşı açtığı savaşta ve ulaşılan başarıların getirdiği zafer aydınlığında, ilerlemeyi Türk öğretmenlerine bir görev olarak vermiş olan Atatürk; Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.Sözleri ile öğretmenlik mesleğinin ağır sorumluluğunu hatırlatarak, varlığımızın temeli, bağımsızlığımızın esası Cumhuriyetimizin, sonuna kadar payidar kalmasının öğretmenlere bağlı olduğunu da bildirmiştir.

Ülke sorunlarının çözümünde, eğitim sistemimizin öngördüğü biçimde vatandaşlarımızın yetiştirilmesinde, toplumumuzun benimseyip kabul ettiği yüce değerlerin korunmasında, iyide, doğru ve güzelde elbette ki öğretmenlerin büyük payı vardır.

GMİS, “GÖREV VE SORUMLULUKLARI FAZLA”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, bir basın açıklaması yaparak 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Açıklama şöyle;

Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir. Öğretmenlik, hayatın her anında ve her alanında insana görev ve sorumluluklar yükleyen, mesai sınırlarını aşan, emeklilik döneminde bile topluma örnek olmayı gerektiren seçkin bir meslektir.

Hepimizin değerli öğretmenlerimize karşı borcumuz ve sorumluluğumuz var.

Ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal sıkıntılarını çözmek, onların daha sağlıklı koşullarda görev yapmalarını sağlamak zorundayız.

Çünkü, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme gayreti gösteren bütün öğretmenlerimize gösterdikleri özveri için çok şey borçluyuz.

Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, öğretmenlerimizin sendikal mücadelesine destek olduk ve bu desteğimizi sürdüreceğiz.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Öğretmenler kutsal mesleğin çalışanları

TEKİN, “EN  GÜZEL VARLIKLARDIR”

CHP Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, Türkiye´de eğitim de yaşanan sorunlarını çözümüne katkıda bulunan, eğitime gereken önemi ve ilgiyi gösteren dünyanın en güzel varlıklarının öğretmenler olduğunu bildirildi.

Tekin, Atatürk´e Başöğretmen Unvanı verilişinin 85. günü ve bugünün ´Öğretmenler Günü´ olarak kutlanmasını nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Tüm Öğretmenleri kutladı.

Tekin, “24 Kasım günü, bütün emektar öğretmenleri kutlayarak, mesleklerinde başarılar dilerken, hepimizin hayatımızda çok özel ve ayrı bir yerleri olduğunu belirtmek isterim.

Türkiye´nin eğitim sorunlarını çözen, eğitime gereken önemi ve ilgiyi gösteren dünyanın en güzel varlıkları olan öğretmenlerdir. Böylesine kutsal bir mesleğin çalışanları olan öğretmenlerimizin ve tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutlarım.” 

YAVUZ “YENİ NESİLLER SİZİN ESERİNİZ”

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Yavuz  mesajında şöyle dedi: “24 Kasım Öğretmenler Gününü en samimi dileklerimle kutluyorum. Saygı değer öğretmenlerimiz eğitim ordumuzun kıymetli Mehmetçikleri, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü şahsım ve Ak Parti camiası adına yürekten kutluyorum. Bu vesile ile başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ahrete irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan emekli öğretmenlerimize sağlık ve sıhhat dolu yaşam diliyorum. Görevi başında bulunan, kıymetli öğretmenlerimize, iş ve aile yaşamlarında başarılar diliyorum. Saygı değer öğretmenlerimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır.’Çok kutsal ve ulvi bir görevi ifa eden siz değerli öğretmenlerimiz her türlü övgüye layıksınız.Sizlere ömür boyu minnettarız. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında sizlere ve öğrencilerimize başarılar dilerim.”

LİKOĞLU;  “SEVGİ İLE İNŞAA EDİYORLAR”

Kdz Ereğli THK Şube Başkanı Muhammet Likoğlu,  Milletlere, millet olma şuurunu kazandıran, geçmişten aldıkları ile geleceği yönlendiren, aydınlık ufuklarımızın habercisi siz: Sevgili Öğretmenlerimiz. Sizlerin Ülkemiz için yerini anlatmada kelimeler kifayetsiz kalır. Sevgi ile inşa ettiğiniz toplum, sizin eserinizdir. 

    Ülkemizin uygar uluslarla yarışı eserinizin mükemmelliğinin sonucudur. Omuzlarınıza yüklenen yükün ağır olmasına rağmen,sorumluluk bilinci ile hep daha iyiye ve hep daha güzele koştunuz,koşuyorsunuz? Ben de bu günlere gelmeme

vesile olan öğretmenlerime, onların nezdinde eğitime gönlünü bağışlamış bütün öğretmenlerimize şükranlarımı borç bilirim.

CHP EREĞLİ, “BURUK KUTLUYORUZ”

CHP Kdz. Ereğli İlçe Eğitim Komisyonu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerimizin gününü buruk da olsa kutluyoruz.

Aslında öğretmenlerin yalnız bir gün değil, yılın her günü hatırlanması, saygı duyulması ve toplumda saygın bir konumda olması gerekirken;  öğretmenler, eğitimden, özlük haklarından, ekonomik nedenlerinden kaynaklanan sorunlardan dolayı sıkıntı içindeler.

AKP iktidarı döneminde Cumhuriyet tarihinde bu kadar çok Milli Eğitim Bakanı değişmemiştir. Bu kadar fazla değişimin nedeni bizce; eğitim politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir.

Bugünlerde kamuoyu dershane haberleri ile meşgul olmaktadır. Temelinde CHP paralı eğitimin her türlüsüne karşıdır. Bu nedenle dershaneciliğe de sıcak bakmamaktadır. Ancak eğitim sisteminin çarpıklıkları ve yetersizliklerinden dolayı günümüzde dershaneler, öğrencilerin hayatlarını yönlendiren kurumlar haline dönüşmüştür.

Eğitim sisteminde iyileştirme, geliştirme ve çağa uygunluk olmadıkça, dershaneler kapatılsa bile yasal olmayan (merdiven altı ) gibi yerlerde faaliyet göstereceklerdir.

Halbuki, okullarımızın fiziki yapılarını, öğretim kalitesini eğitim araç ve gereçlerini iyileştirmeden dershanelerin kapatılması yeni bir kargaşa yaratacaktır.

Her ile bir üniversite açan AKP iktidarı yetersiz eğitiminden dolayı açmış olduğu bazı bölümleri kapatmak zorunda kalmış, öğretmen yetiştiren Eğitim Fakülteleri yetersiz kalmış ve sorunlar gittikçe artarak içinden çıkılmaz duruma gelmiştir.

Dershaneler kapatılırsa birçok sorun kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bunları kısa başlıklarla sıralayabiliriz.

Dershanede, çalışan öğretmen ve personelin nasıl istihdam edileceği belirsizdir. Hükümet çevreleri bu istihdamın hukuksal olmayan ve gelişigüzel yöntemlerle halledebileceklerini söylemektedirler. Atanmayı bekleyen 300 bin civarında öğretmen varken yaklaşık 70 bin öğretmeni nasıl görev başı yaptıracaklar?

Şu anda Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinde öğrenim gören en başarılı öğrenciler bile, eğitimde gereken ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayamadıkça dershaneye gitmektedirler.

Bu durumda binlerce öğrenci, öğretmen ve veliler büyük bir umutsuzluğa düşmüşlerdir.”

DEMİR; “ÖĞRETMENLER BİR DEĞERDİR.”

CHP Alaplı Belediye Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasan Demir,  Öğretmenler gününü kutladı.

Demir konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından,1994 yılından beri kutlanan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Türkiye’de 12 Eylül 1980’den beri  24 Kasımlarda kutlanmaktadır. Oysa,12 Eylül’ü yargılamakta olan bugünkü iktidarın 24 Kasımlarda Öğretmenler Günü’nü kutlamaya devam etmesi düşündürücüdür.Kaldı ki,5 Ekim 1966 tarihinde İLO ve UNESCO tarafından “Öğretmenlerin statüsüne ilişkin tavsiye kararı “alınmıştır.Böylece,öğretmenlerin  sadece okul içinde değil toplum içinde de yerine getirdikleri görevin önemi uluslar arası düzeyde belgelenmiştir.Bu belge, Türkiye  Cumhuriyeti Devleti tarafından da kabul edildiği halde,öğretmenlerimiz toplumda hak ettikleri değere kavuşamamışlardır.Son 11 yıldır ülkeyi yöneten mevcut iktidarın 4 Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı çalışmalara bakarsak, her  birinin yaptığı farklı uygulamalar çağdaş eğitimden uzaklaşma adımları olarak karşımıza çıkmaktadır.Yine yapılmaya çalışılan beceriksiz uygulamalar,zikzaklar  veli,öğretmen idareci üçlüsünde de karamsarlığa yol açmaktadır.

 

                                                                                                                                            

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER