Bölgede Tek Türkiye´de Örnek

Kdz. Ereğli’de Eğitim kurumlarının başında yer alan Özel Utku Koleji tarafından mevcut binanın bulunduğu alana yaptırılan ve Bölgede örnek olacak Eğitim Hizmet binasında sona gelindi.

Bölgede Tek Türkiye´de Örnek

Kdz. Ereğli’de Eğitim kurumlarının başında yer alan Özel Utku Koleji tarafından mevcut binanın bulunduğu alana yaptırılan ve Bölgede örnek olacak Eğitim Hizmet binasında sona gelindi.

28 yıllık geçmişi ile Eğitim ve Öğretimdeki başarı çıtasını yükseltmeye devam eden Özel Utku Koleji İlçede öğrencilere daha iyi Eğitim- Öğretim vermek için mevcut okulun bulunduğu alanın yanına yapılan ve Akıllı bina olarak adlandırılan, Eğitim Kampusu Hizmet binasının 2014 -2015 Eğitim – Öğretim yılının 2.döneminde açılacağını belirten Utku Koleji Şirket Müdürü Ali Çataklı, Öğrencilerimiz, daha rahat, daha ferah ortamda Eğitim Öğretim görecekler “ dedi.

Yeni Eğitim kampusunun kapılarını ilk kez gazetemiz Gündem’e açan Utku Koleji şirket Müdürü Ali Çataklı, Gazetemiz İmtiyaz sahibi Çetin Eser ve Eşi aynı zamanda gazetemiz muhabirlerinden Hediye Eser ile birlikte Türkiye’de örnek, Batı Karadeniz bölgesinde tek olan Eğitim Kampüsü binasını gezerek, Yeni Hizmet Binası ile ilgili bilgi verdi. Yeni Eğitim Hizmet Kampüsünün 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının 2.döneminde hizmete açılacağını belirten Çataklı, Öğrencilerimiz Bu eğitim Kampüsünde daha ferah, daha rahat, son sitem akıllı bina teknolojisi ile Eğitim görecek” dedi.

EĞİTİM KAMPÜSÜ ŞEFİ BİLGİ VERDİ

Utku Koleji Eğitim Kampüsü Şefi Hüseyin Mert Koca Eğitim Kampüsü ile ilgili şu bilgileri verdi;

Eğitim hizmet binamızın kapalı spor salonu ve Anaokulundan oluşan kampusumuzun yeni inşaat alanımızın üst yapı çalışmalarına başladık, Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Eğitim binamızın temelini dökmüştük, Yaklaşık 8 bin 900 metrekare kapalı alana ait Eğitim Hizmet binamızı 11 ayda teslim noktasına getirdik, Şu anda içeride ince imalatlarımız devam etmekte, 30 Kasım yâda en geç Aralık ayı itibari ile Eğitim hizmet binamızın çevre düzenlemesini bitirip Eğitim-Öğretime açma hedefimiz var, onun için çaba serf ediyoruz, Devamlı taşeronlarımızla istişare halindeyiz, Büyük ihtimalle Eğitim hizmet binamızı Aralık ayı itibari ile anahtar teslimi olarak bütün imalatlarını tamamlayıp, Ocak ayında da tefrişatları ile ilgilenip, içerinin sırası malzemesi, akıllı tahta montajları ve diğer montajlarını tamamlayıp, 2015 Şubat ayında 2. Eğitim öğretim yılında burayı Eğitime açmaya planlıyoruz, Şu anda faal olan okulumuzdaki öğrencilerimizi yeni hizmet binasına alıp bir nebze yeni yaptığımız okulda daha ferah daha rahat, son sitem akıllı bina teknolojisi olarak öğrencilerimizi yeni hizmet binasında Eğitime başlamayı hedefliyoruz.

“KAPALI YÜZME HAVUZU KAMPÜSÜN CAN DAMARI OLACAK”

Bunun akabinde eğitim binamızın hemen arka cephesinde devam eden 7 bin metre kare devam eden kapalı alan 1200 metre temel üzerine oturan ve içerisinde çeşitli aktivitelerin bulunduğu kapalı yüzme havuzu,konferans salonu,etkinlik salonları daha doğrusu en üstünde spor salonu bulunan üzeri çelik çatı ile örtülü yine akıllı bina teknolojisine sahip bir binanın kaba inşaatın devam etmekteyiz, O inşaatımız dada yüzde 80 civarına geldik,2015 yılı Eylül ayında orayıda öğrencilerin kullanabileceği duruma getirmek hedefimiz ,Özellikle kapalı yüzme havuzu kampüsün cam damarı olacak, Yine orada çeşitli etkinlik salonlarımızda bulunmaktadır,

“ÖĞRENCİLER DIŞARIYA ÇIKMADAN CAM TÜNELLE GEÇİŞ YAPACAK”

Bir tünel geçişle Cam bir tünelle öğrencilerimizi Eğitim hizmet binasından dışarı çıkarmadan kapalı spor salonuna geçirip orada değişik etkinliklerini gördükten sonra orada yine son model banyolarında duşlarını alıp üzerlerini değip yine Eğitim hizmetine devam etmek için tünellerden geçişlerini sağlayacağız, Özelikle kış aylarında öğrencilerimiz dış mekânı görmeden binadan binaya geçmiş olacak,

“TAMAMEN FARKLI BİR ANAOKULU OLACAK”

Yine kaba inşaatı bitirir bitirmez hemen arka tarafta kapalı spor salonunun yanında yaklaşık 170 metrekare temele oturan 4 katlı anaokulu binamızı kuracağız. Mimari ve dış görünüşünü tamamen farklı yapıp bir Anaokulu fonksiyonlarında orayı oluşturup yine geniş bahçesiyle anaokulu öğrencisi oyun öğrencisi olduğu için orayı’da çok farklı konseptle çalışıp öğrenciyi oyunla birlikte temel eğitimi ile birlikte anaokulunda hazırlayıp yetiştirmek için gayemiz var. Projelerimiz hazırlanıyor. Bizde İnşallah uygulamasını yapacağız. 2015 Eylül ayında da orayıda bir şekilde Eğitim -Öğretime açma gibi hedefimiz var.

“UTKU KOLEJİ YÖNETİMİ BU ÖRNEK PROJEYİ EREĞLİ’YE KAZANDIRDI”

Burası için hiç bir maliyetten kaçılmadı. Bu proje Türkiye’de örnek, Batı Karadeniz ve Ereğli’nin en büyük projelerinden bir tanesi, Utku koleji yönetiminin gayreti ve Özverili çalışmalarıyla bölgeye kazandırılan bu örnek proje ile öğrenciler daha iyi koşul ve şartlarda eğitim-öğretim görecek

ESER TEŞEKKÜR ETTİ

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Çetin Eser ise Bu örnek projeyi bölgeye kazandırdığı için Şirket Müdürü Ali Çataklı Başta olmak üzere Utku Koleji yönetimine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER