Bülent Ecevit Üniversitesi 16. MÜSİAD EXPO Fuarı’nda yerini aldı

Bülent Ecevit Üniversitesi 16. MÜSİAD EXPO Fuarı’nda yerini aldı

Bülent Ecevit Üniversitesi 16. MÜSİAD EXPO Fuarı’nda yerini aldı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ıncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. İş dünyasının kalbinin atacağı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenleniyor. Dünyanın birçok ülkesinden iş adamlarını ağırlayan 16. MÜSİAD EXPO’ya Bülent Ecevit Üniversitesi de katıldı.

Dünyanın birçok ülkesinden profesyonel ziyaretçileri ağırlayan MÜSİAD EXPO, bu yıl 9-12 Kasım tarihlerinde CNR EXPO’da toplam 8 holde 700’ün üzerinde MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı şirkete ev sahipliği yapılıyor. 15. MÜSİAD fuarında 123 ülkeden 7.250 seçkin işadamı ve 100 binin üzerinde ziyaretçi ile iş dünyasını ortak noktada buluşturan EXPO’da, bu sene ziyaretçi sayılarında ciddi bir artış yaşandı. Fuarda bu yıl çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine, mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi gibi birçok farklı sektör ziyaretçilerle buluşuyor.

Bugün itibariyle başlayan fuarda BEÜ standı yoğun ilgi görüyor. Fuara BEܒyü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu koordinatörlüğünü üstlendiği kalabalık bir heyet katıldı. BEÜ, insansız Hava Aracı çalışmaları yürüten Mühendislik Fakültesi insansız hava aracı modelleriyle; Türkiye’de alanında çok önemli çalışmalar yürüten Yaylı Çalgı Yapım Atölyesi el yapımı enstrümanlarıyla, Devrek Bastonu Uygula ve Araştırma Merkezi bünyesinde tasarlayıp ürettiği geleneksel Devrek Bastonuyla, Devrek MYO Aşçılık Bölümü çeşitli sunum ve ikramlarıyla, Çaycuma Ahşap Araştırma ve Uygulama Merkezi ürettiği ahşap oyuncak modelleriyle, Gökçebey MYO Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Bölümü lavanta yağından elde edilen parfüm ve kolonyalarla ve Mimari ve Dekoratif Sanatlar Bölümü seramik ve çini eserlerden oluşan geniş bir yelpazeyle fuarda yerini aldı.

MÜSİAD Expo Fuari ile ilgili bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “MÜSİAD Expo fuarında Üniversitemiz bünyesinde yaptığımız çeşitli teknolojik çalışmaları, uygula ve araştırma merkezlerimizde üretimlerini gerçekleştirdiğimiz çeşitli tasarım materyallerimizi, bölümlerimizde üretime ve tasarıma dair yapılanları tanıtmak, fikir alışverişi yapmak ve yeni uygulamaları görüp değerlendirmek için tanıtım standı açtık. Amacımız yereli evrensele taşımak ve inovasyona dayalı yeni teknolojiler üretmek. Üniversitemizin görselleriyle, tanıtım materyalleri ile standımızı açarak bir araya gelecek 10 bine yakın iş adamına ve tüm iş dünyasına Üniversitemizde yapılan çalışmaları anlatmayı hedefliyoruz. MÜSİAD Expo fuarı dünyadaki bütün MÜSİAD üyesi iş adamlarının tanıtım stantları ile katıldığı yüz yüze görüşmelerin yapıldığı önemli bir fuardır. İş dünyasından ve kurumsal katılımcıların olduğu çeşitli organizasyonlarda yapılacak dünya genelinden 10000 civarında iş adamı ve 200 bin ziyaretçisi olan çok önemli bir organizasyonda yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren başta MÜSİAD Başkanı ve Yönetim Kurulu olmak üzere ayrıca MÜSİAD Zonguldak şubesi başkanına ve yönetim kuruluna ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Ülkemizin geleceğe umutla bakmasını sağlayan böyle organizasyonların tekrarını diliyorum.”
Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER