Bülent Ecevit Üniversitesi yeniden Türkiye Birincisi Oldu

Bülent Ecevit Üniversitesi IU Greenmetric World University Ranking’de yeniden Türkiye Birincisi Oldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi yeniden Türkiye Birincisi Oldu
 Bülent Ecevit Üniversitesi IU Greenmetric World University Ranking’de yeniden Türkiye Birincisi Oldu. 
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren Green Metric (Yeşil Ölçüm) Dünya Üniversiteler Sıralaması platformunda, geçen yıl olduğu gibi tekrar Türkiye üniversiteleri arasında 1. oldu.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), IU GreenMetric World University Ranking 2015 değerlendirmesi sonucunda, Türkiye’de 1., dünya üniversiteleri arasında ise 217. oldu. Sıralamada Özyeğin Üniversitesi ikinci, Sabancı Üniversitesi üçüncü sırada yer aldılar.
Bülent Ecevit Üniversitesi GreenMetric World University Ranking 2014 yılında da Türkiye birincisi olmuş, dünya sıralamasında ise 239. olmuştu. Hedeflerinden biri de yeşil kampüsleriyle tüm Türkiye ve dünya üniversitelerine örnek teşkil etmek olan Bülent Ecevit Üniversitesi bu hedefe ulaşmak için emin adımlarla ilerliyor. BEÜ, dünyanın pek çok ülkesinden 407 üniversitenin katıldığı değerlendirmede dünya üniversiteleri arasındaki yerini 22 sıra birden öne taşıyarak 217. oldu. Çevre bilincini geliştirmeye yönelik uygulamaları ve yeşil kampüs yaratma konusundaki yatırımlarıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, dünya genelindeki sıralamada yerini hızla yükseltmeyi hedefliyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZ HER YÖNÜYLE NİTELİKLİ BİR ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM GÖRSÜN İSTİYORUZ”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, öğrencilerinin her yönüyle nitelikli bir üniversitede eğitim görmesi için çalıştıklarını belirterek üniversitelerinin iki yıl üst üste en çevreci üniversite seçilmesi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Üniversitemizin tekrar Türkiye’nin en çevreci Üniversitesi seçilmesi ve dünya genelindeki sıralamadaki yerini kararlı adımlarla yükseltmesi dolayısıyla büyük gurur yaşıyoruz. Son yıllarda artarak sürdürülen yeşil ve çevreci kampüsler oluşturma çabalarımızın böylesi güzel sonuçlar vermesi elbette mutluluk verici. Üniversitemizin tüm kampüslerinin yeşillendirilmesi, çevre düzenlerinin tamamlanması, doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması, alt yapıdan kaynaklanan enerji kayıplarının engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen yenileme çalışmaları, Zonguldak genelinde sürdürdüğümüz çevre eğitimleri, kampüslerin birçok alanının araç trafiğine kapatılması, çöp toplama sistemlerinin standartlara uygun hale getirilmesi, atıkların ayrıştırılması gibi uygulamalarımızı sürdürülebilir kılarak bu başarıyı elde ettiğimizi düşünüyorum. Geçen yıl ifade ettiğim gibi, ulaştığımız noktada durmadık ve her alanda olduğu gibi çevreci üniversiteler sıralamasında da ilerleyişimizi kararlı adımlarla sürdüreceğiz. Hedefimiz, BEܒnün dünya üniversiteleri arasındaki yükselişini devam ettirmek ve artık gelenekselleşen Türkiye genelindeki başarımızı sürdürülebilir kılmak. BEÜ camiasının bu başarıyı birlikte elde ettiğini düşünüyorum. BEÜ ailesi bir kez daha birlikte başardı. Çevre konusunda büyük duyarlık gösteren ve emek veren akademik ve idari personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

GREEN METRİC

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan Green Metric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açıktır. Her yıl farklı ülkelerden pek çok üniversite Green Metric tarafından altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendirilmekte, her değerlendirme alanı için puanlanmakta ve yükseköğretim kurumları, bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralanmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 07:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER