Büyük alkış aldılar

Zonguldak’ta üniversite öğrencileri el ele tutuşarak 3 kilometrelik ´Hayat Zinciri´ oluşturdu. Öğrencilerin etkinliği büyük alkış aldı.

Büyük alkış aldılar
Zonguldak’ta üniversite öğrencileri el ele tutuşarak 3 kilometrelik ´Hayat Zinciri´ oluşturdu. Öğrencilerin etkinliği büyük alkış aldı. 
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ´Kampüsün Kanında Hayat Var´ sloganıyla düzenlenen 5. Kızılay Kan Bağışı etkinliğinde üç bin öğrenci ve personel el ele tutuşarak üç kilometrelik hayat zinciri oluşturuldu.
BEܒnün Türkiye çapında önemli bağış rekoru kırdığı Kampüsün Kanında Hayat Var sloganıyla 5. Kez Kızılay Kan Bağışı etkinliği düzenlendi. Kan bağış kampanyasından önce kampüs alanında toplanan yaklaşık bin beş yüz öğrenci el ele tutuştu.
Okulun bahçesinde toplanan öğrenciler el ele tutuşarak gökyüzüne yüzlerce balon bıraktı.
Herkesin kan vermesi gerektiğini ifade eden BEÜ İşletme Bölümü Öğrencisi Umut Bektaş, “Bir kan damlası oluşturup Kızılay’a Kan bağışında bulunacağız. Bütün herkesin kan bağışında bulunması gerekir. Bir ton olayımız var terör ve benzeri olaylar için herkesin kan vermesi gerekiyor. Ele tutuşmak komik bir durum ama güzel bir etkinlik” şeklinde konuştu.
BEÜ kapalı spor salonunda düzenlenen etkinliğe Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve öğrenciler katıldı.
Kampüsün Kanında Hayat var adlı projenin bu sene 5 sini düzenlediklerini ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bülent Ecevit Üniversitesi sadece eğitim ve araştırmada değil aynı zamanda topluma hizmet üretimde de gerçekten başarılarını beş yıldır sürdürmektedir. Artık “Kampüsun Kanında Hayat Var” projesi üniversitenin öğrencilerimizin, öğrencilerimizin büyük bir projesi haline dönüştü. Ben bu süreçte aktif olarak yer alan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bugün bu proje kapsamında kan veren tüm çalışanlarımızı, tüm akademik personelimizi ve tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Türk Kızılay’ının Kan konusunda en önemli aktör olduğunu ifade eden Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, “Akademilerin toplum içerisindeki faydaları, toplumsal çıktıları, onların değerlerini ifade eden sıralamada da etki eden bir husustur. Bu anlamda bunlardan bir tanesi de kan bağışıdır. Çünkü kan acil değil BEÜ sürekli ihtiyaçtır diyoruz. Çünkü her dört saniyede bir ünite kana ihtiyacımız var. Fakat memleketimizde her bin kişiden dördü kan veriyor. Bu çerçevede özellikle düzenli kan bağışçılarımızın sayısının arttırılması, kan bağışçısının gençliğe doğru indirilmesi noktasında bu etkinlikler çok büyük farkındalıklar oluşturuyor. Burada belki binlerce ünite kan toplayacağız ama bunun diğer gençliğe yansımaları, hem rekabet anlamında diğer üniversite gençliklerine yansımaları, hem toplumumuza yansımaları çok daha olumlu olacak. Bu çerçevede Kızılay Türkiye’deki kan konusunda en önemli aktördür. Türkiye’deki kanın yüzde 80’inin ötesinde bir miktarını topluyor” dedi.

2016 HEDEFİMİZ 2.1 MİLYON ÜNİTE KAN TOPLAMAK

2015 ve 2016 hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, “2016 sonrasındaki hedeflerinde bütün kanı Kızılay’ın güvenli kan depolarında toplamak. 2016 hedefimiz 2.1 milyon ünite kan bağışının yapılmasıdır. Bu etkinliklerimizi üniversitenin geneline yaygınlaştıracağız. 2017 sonuna kadar Sağlık Bakanlığı ile birlikte açacağımız kan ürünleri üreteceğimiz bir fabrikamız var. Bu özellikle kan ürünlerindeki Türkiye’nin dışa bağımlılığını önleyecek bir gelişme. Her sağlıklı birey 18 yaşını bitirdikten sonra erkekler yılda dört kere, kadınlarımız yılda 3 kere bağışlarında bulunabilirler dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kan bağışında bulundular
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER