CANDAN ,YENİ YAPILACAK OLAN OKULLARI İNCELEDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, Kaymakam İbrahim Çay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ile birlikte Karadeniz Ereğli’nin köylerinde ve şehir merkezinde yapımı süren okulları inceledi.

CANDAN ,YENİ YAPILACAK OLAN OKULLARI İNCELEDİ
gundemeregli.com-Milletvekili Candan, inşaatına başlanan ve yapımı süren 8 derslikli Kızılcapınar Ortaokulu, 16 derslikli Ören İlk ve ortaokulu, 8 derslikli Çiğdemli İlk ve Orta Okulu, 8 derslikli Kurtlar Ortaokulu, 16 derslikli Kızılca İlk ve Orta Okulu, 24 derslikli Kırmacı İlkokulu, 24 derslikli Ormanlı Ortaokulu, 4 derslikli Ahmet Utku Anaokulu’nda yaptığı inceleme, okulların yeni ders yılına yetişmesini istedi.

Okulların müteahhitlerinin inşatta olmaması nedeniyle inşaat kalfalarından işin hızlandırılmasını isteyen Milletvekili Candan, yolunun üzerinde vatandaşlarla da sık sık sohbet etti. Ormanlı ve Kaptaş civarında köylünün dertlerini ve sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Candan, “Okullarınız yapılıyor. Su soruna kökten çözüm için bu bölgeye baraj büyüklüğünde gölet yaptırıyoruz. Artık su sorununuz kalmayacak. Üstelik suyu parasız içeceksiniz.” dedi.

Milletvekili Candan okul incelemeleri sonrası şu ifadeleri kullandı:

Ereğli’ye yapacağımızı söylediğimiz toplam 14 ilk ve ortaokulu inceledik, gezdik. İnşallah bunların bir kısmı eylül’de en geç Ekimin 19’unda hepsi bitirmiş olacak. Ereğli’de sınıf ve okul sorunu mu çözülecek hayır ama büyük çoğunluğu bitmiş olacaktır. Seneye Ereğli’de birkaç tanede lise yaptırarak Ereğli’deki eğitim hem kalitesini hem de kapasitesini arttıracağız.

Milletvekili Candan yolunun üstünde görüştüğü vatandaşlara, ‘okullarınıza sahip çıkın’ dedi. Vatandaşlarda ‘Sen bize sahip çıktın, yolumuzu, suyumuzu, okulumuzu getirdin uğraştın, didindin. Şimdi sahip çıkma sırası bizde vekilim. “ diye konuştular.

Milletvekili Candan ayrıca yapımı bitmek üzere olan Ereğli Adliye Sarayı ile Organize Sanayi Bölgesi’nin beton yollarını da incelerken, bazı köylerin mahalle aralarına yapılan parke taşı yapımıyla ilgili bilgi aldı. Candan’a köy gezilerinde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kazım Beceren eşlik etti.  

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER