Çevreci öğrenciler temiz hava için pedal çevirdi

Çevreci öğrenciler temiz hava için pedal çevirdi

Çevreci öğrenciler temiz hava için pedal çevirdi
Kdz. Ereğli ilçesi Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ilkokulu öğrencileri, hava kirliliğine dikkat çekmek için ‘Bisiklete alış, doğayla barış’ sloganı ile düzenlenen etkinlikte sahilde bisiklete bindi.Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, EKO Okul Projesi kapsamında çevre kirliliğine dikkat çekmek maçıyla sahil bandında etkinlik düzenledi. ‘Bisiklete alış doğayla barış’ sloganı ile düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler sahil bandında 3 kilometre boyunca bisiklete bindi. Ellerinde Dengede duralım, doğal dengeyi bozmayalım, Doğaya insan, insana bisiklet gerek, Pedallar dönsün, yüzler gülsün, Doğa kurtulsun yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, araçlardan çıkan karbonmonoksit gazlarının havayı büyük ölçüde kirlettiğini dile getirdi.
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğretmenlerinden Ayşegül Çelikkol, etkinliği düzenlemekteki amaçlarının hava kirliliğine bir nebzede engellemek olduğunu belirterek “Bugün ki etkinliğimiz EKO okul projesi kapsamında Bisiklete alış, doğayla Barış etkinliğimizdir. Hedefimiz de çocuklarımızı bisiklete binmeyi özendirmek doğaya katkı sunmak, günümüzde ki hava kirliliğini bir nebze de olsa engelleyebilmek için bu projeyi gerçekleştirdik. Bir de şunu eklemek istiyorum. Bisiklet kullanımı sadece spor olarak kalmasın. Hayatımız da yer alsın diyoruz dedi.

“AMACIMIZ DOĞAYI VE İNSAN SAĞLIĞINI KORUMAK”
Doğayı ve insan sağlığını korumak için bu güne kadar bir çok etkinlik düzenlediklerini anlatan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ilkokulu 2/A sınıfı öğretmenlerinden Derya Alkan Altürk, öğrencilere de bu bilinci yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Altürk konuşmasında şunları dile getirdi; “Biz çevreci bir okuluz. Çevreye yönelik projelerimiz var. Bu amaçla doğa, insan sağlığı, canlılar için ne gerekiyorsa yapmayı hedefliyoruz. Hava kirliliği de çok önemli sorunlarımızdan bir tanesi. Egzoz gazlarının ortaya çıkarttığı karbon solunumundan dolayı hepimiz aslında temiz nefes almamaya başladık. Dolayısıyla çocuklarımız bunun mesajını vermek istiyorlar. Hani bisiklet kullanalım, karbon salınımını önleyelim. Karbon ayak izimizi küçültelim, mesajımız. Bize bugün Erdemir bisiklet sevenler derneği, Erdemir bisiklet kulübü ve Ereğli ilçesinin bisiklet sevenler derneği üyeleri destek veriyorlar. Kendilerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler aileleri, bisiklet kulübü ve dernek üyeleri ile birlikte sahilde bisikletleri ile tur attı.
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER