ÇOCUK, GENÇ VE YAŞILAR AYNI KAREDE

ÇOCUK, GENÇ VE YAŞILAR AYNI KAREDE

gundemeregli.com- Ereğli Eğitim fakültesi öğrencileri, minik çocuklar ile yaşlıları düzenledikleri bir etkinlikle bir araya getirdi.

Kdz Ereğli Bülent Ecevit üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencileri, anaokulu öğrencilerini huzur evi yaşlıları ile buluşturarak minik çocuklar, gençler ve yaşlıları aynı karede toplamayı başardı.

Her çocuk ve genç yaşlanacak düşüncesiyle hareket eden Kdz Ereğli Bülent Ecevit üniversitesi Ereğli eğitim fakültesi öğrencileri Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi 3. Sınıf Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri Ramazan Çelikateş, Erdal Can, Sadık Eyican ve Muhammed Akkya yarafından gerçekleştirilen etkinlikte minik çocuklar yaşlılar ile bir araya gelerek, adeta insanlık dersi verildi, kaynaşma sağlandı.

Örnek proje hakkında düşüncelerinki ifade eden fakülte öğrencileri, Projedeki amaçlarının geleceğin büyük insanları olacak olan çocukların gelenek ve göreneklerimize bağlı olmalarını sağlamak olduğunu kaydederek şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Yaşlılara saygı gösteren, kültürel değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamak, ayrıca huzurevindeki yaşlılarımıza uzun zamandır hasret kaldıkları çocuk sevgisini tattırmak için böyle bir proje yapma girişiminde bulunduk.&[#]8221; dediler.

PROJENİN GELİŞİM SÜRECİ

Fakülte öğencileri, Saniye Erdoğan Anaokulu öğrencilerinin yer aldığı etkinlikte ilk olarak öğrencilere karanfil dağıttıklarını belirterek, şu görüşlere yer verildi:

&[#]8220;Otobüs ile okullarından alınıp İzmirlioğlu Huzurevine gidildi. Orada İzmirlioğlu Huzurevi müdürü Zeynep Yüksel Ünal tarafından karşıladık. Yaşlılarla tanışmak ve kaynaşmak amacıyla programda yer alan birçok etkinliğimizi gerçekleştirdik. En güzel ve en çok beğenilen etkinlik anneler günü etkinliğiydi. Huzurevi Müdürü Ünal, yaşlılar adına öğrencilere teşekkür etti. Kendilerinin uzun zamandır bu kadar sevinmediğini söyleyerek çok mutlu bir gün geçirdiklerini belirtti.

PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRİRKEN KARŞILAŞTIĞIMIZ GÜÇLÜKLER, YAŞADIKLARIMIZ:

Ereğli esnafının kendilerine bu projede çok yardımcı olduğuna işaret eden öğrenciler, &[#]8220;Ama Kdz. Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin hiçbir şekilde faydası olmadı. Onlardan öğrencileri taşımak için otobüs temin etmeleri için ricada bulunduk ama bu isteğimiz gerçekleşmedi. Bizde kendi çabalarımızla fakültemizin resmi otobüsünü ayarladık.&[#]8221;

TEŞEKKÜRLERİMİZ:

Emeği geçenlere de teşekkür eden öğrenciler, &[#]8220;Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar&[#]8217; a, İzmirlioğlu Huzurevi müdürü Zeynep Yüksel ÜNAL&[#]8217; a ve diğer huzurevi çalışanlarına, Saniye Erdoğan Anaokulu Müdürü ve öğretmenlerimize, bize maddi açıdan gerekli yardımı sağlayan Kdz. Ereğli esnafına ve en önemlisi geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza canı gönülden teşekkürlerimizi sunarız. Geleceğimiz emin ellerde&[#]8230;&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2012, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER