Çocuklarımızın gözlerindeki ışık bize yetiyor

Kdz. Ereğli İlçesi Sanat Kurumu tarafından “İstikbal Köylerdedir” Projesi kapsamında “Böğürtlen Masalı” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Çocuklarımızın gözlerindeki ışık bize yetiyor
Kdz. Ereğli İlçesi Sanat Kurumu Üyeleritarafından “İstikbal Köylerdedir” Projesi kapsamında “Böğürtlen Masalı” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Kızılca pınar köyü İlkokulunda gerçekleştirilen Tiyatro oyunu gösterisine Okul yöneticileri, Öğretmenler ve çevre köy okullarından gelen Yönetici ve öğrenciler katıldı. Farklı meslek gruplarında çalışarak bir araya gelen Sanat Kurumu Üyeleri Köy okullarına giderek, Hiç tiyatro izlememiş öğrencilere ilk kez tiyatro izletmenin mutluluğunu yaşıyorlar.2 gün önce başlanılan Proje kapsamında 15 Köy okuluna ulaştıklarını ve hedeflerinin 43 köy okuluna ulaşmak olduğunu belirten Ereğli Sanat Kurumu Tiyatro Bölümü Başkanı Cihangir Amca gazetecilere yaptığı açıklamada Kdz. Ereğli Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek şunları söyledi ;Oyunumuzun adı “Bir böğürtlen masalı “Projemizin ismi “İstikbal köylerdedir” hazırladığımız çocuk oyunumuzda Mili Eğitim Müdürlüğümüzle anlaştık, köy okullarına ücretsiz oyunlarımızı sergiliyoruz, Hedefimizde şu an 43 Köy okulu var , Amacımız Hiç Tiyatro izlememiş çocukların ayağına kadar giderek, köylerde bu oyunu göstermek ve zenginliğimizde ne kadar çok çocuğumuza ulaşırsak artıyor. Mutluyuz, gururluyuz, Bu oyunlar şehir merkezindeki okullarda oynanıyor ama köy okullarındaki enerjiyi alamıyoruz, Çünkü onların oyuna sahiplenmesi başka bir şey “dedi.
AMCA,DİĞER SANAT KURUMLARIDA YAPABİLİR
 
Diğer Sanat kurumlarının da bu tür etkinlikler yapması konusunda tavsiyelerde bulunan Amca, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; Gelsinler bu tiyatro olmayabilir, resim çalışması olabilir, Müzik çalışması olabilir, çünkü çocuklarımızın ufukları açılsın, İkinci hedeflerimizden biride köy okulunda okuyan çocuklarımızın, şimdi bizde oynayan kendi yaşıtlarını görüp, ufuklarını açmak, onlara özgüven vermek ve onların dünyaya daha aydınlık bakmalarını istiyoruz. Bir taraftan bizim oyunlarımızda oynayan çocuklarımız şehirde okuyorlar ama hayatın o kadar kolay oynadığını görsünler, çok zor şartlarda okuyan arkadaşlarını görmelerini ve bu memlekete sahip çıkmalarını istiyoruz ”dedi
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER