Diş Hekimliği CAD/CAM cihazı ile hizmet vermeye devam ediyor

Diş Hekimliği CAD/CAM cihazı ile hizmet vermeye devam ediyor

Diş Hekimliği CAD/CAM cihazı ile hizmet vermeye devam ediyor
Bülent Ecevit Üniversitesi’ nin (BEÜ) Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kullanılmaya başlanılan CAD/CAM (Bilgisayar Destekli Tasarım/ Bilgisayar Destekli Üretim) cihazı hastaların birkaç saat içerisinde tedavi olmalarına imkan sağlıyor. Batı Karadeniz’de tek olan bu cihaz, Türkiye’ de de sayılı fakültede bulunuyor. 
Tüm dünyada ve ülkemizde konforu ve yapım süresinin kısalığıyla oldukça tercih edilen bir yöntem olan CAD/CAM sistemiyle geleneksel ölçü alma işlemi sona eriyor. Hastaların ağız içi ölçüleri bir kamera yardımıyla kolayca alınıp, hastalara oldukça konforlu bir tedavi sağlanıyor. Tarayıcıyla alınan görüntüler direk bilgisayara aktarılarak kısa sürede restorasyon tasarlanarak üretim cihazında çok kısa sürede hasta ağzına en uygun şekilde üretilen malzeme hastaya teslim ediliyor. Bu sistemle hastalara porselen kaplamalar, köprüler ve porselen dolgular yapılabiliyor.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Protetik Diş Tedavisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslin Velioğlu cihaz ile ilgili olarak şunları söyledi: “ Özellikle protetik işlemlerde ölçü işlemleri ve tedavinin uzun süreli olması hastalar için sıkıntı yaratmaktadır. Bu cihaz ile bu problemler ortadan kaldırılmış olup, hastalarımızı birkaç saat içinde sağlıklı ve güzel gülüşlere kavuşturabilmekteyiz. Dünyada ve artık ülkemizde de çok kullanılmaya başlayan bu sistemi fakültemize ve şehrimize getiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkürü bir borç biliriz. CAD/CAM cihazıyla hem hastalarımızı bu güncel sistemle buluştururken, hem de uzmanlık ve lisans öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER