(EMİTT) katılım öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

(EMİTT) katılım öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

(EMİTT) katılım öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı


Kdz.Ereğli’de, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılımöncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kdz.EreğliBelediyesi’nin 26-29 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecekDoğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılacağıbildirildi. Tüm hazırlıkları Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğütarafından yapılan fuarda Kdz.Ereğli’nin tarihi, kültürel ve doğagüzelliklerinin yanı sıra yöresel ürünlerinin de tanıtılacağı belirtildi.

Fuara katılımöncesi 20 Ocak Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi’nde bir bilgilendirmetoplantısı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, BelediyeBaşkan Yardımcıları Esra Alpago ve Atilla Bulak, belediye birim müdürleri ileilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantınınmoderatörlüğünü yapan Belediye Basın Bürosu çalışanı Yusuf Zobar, Kdz.EreğliBelediyesinin söz konusu fuara 2009 yılından beri katılım sağladığınıhatırlattı ve fuarın ilçeye sağladığı katkıyı şu sözlerle aktardı:

AMAÇ,80 ÜLKE VE YEREL 81 İLDEN KATILIMCILARA EREĞLİYİ TANITMAK

“Kültür ve TurizmBakanlığının 2023 Turizm Strateji Planına göre Emitt Fuarına katılan 80 ülke veyerel 81 ilden katılımcı olanlara ilçemizi tanıtmayı hedefliyoruz. Yine 2023Strateji Planı hedefi doğrultusunda uygulanmış proje örneklerini ilçemizdeuygulama çalışmaları yapmak ve bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz.İlçemizin eko turizm bölgelerini tanıtarak dünyada gelişmekte olan turizmsektörünün pasta payının ilçemize aktarılmasını ve yerel halkın kalkınmasınısağlamak da fuara katılmamızdaki diğer bir amaç”

İŞTEEREĞLİ STANDINDA TANITILACAK ÜRÜN VE DEĞERLER

Kdz.Ereğli Belediyesi’ninbu yıl EMİTT fuarında 140 metrekare bir alanda stant kuracağını söyleyen Zobar,stantta tanıtımı yapılacak ürün ve kültürel değerlerle ilgili şu bilgiyi verdi:

Stantta promosyonmalzemeleri olarak fındık, çilek, çeşitli magnet ve tanıtım broşürleridağıtılacak. Misafirlerimize öğle yemeği saatlerinde günlük Ereğli pidesi ikramedilecek. Fuar süresince Ereğli’nin 360 derece görüntüsü ve tanıtım için görselslaytlar döndürülecektir. TTK Armutçuk Müessesemizin simgesi olan madenciheykeli götürülecek ve günlük ikramlar yapılırken iki erkek hosta madencikıyafeti giydirilecektir. Ayrıca çilek, elpek, çınarlar, Uzun Mehmet, OsmanZeki Oral gibi değerlerimizi tanıtıcı beş adet ayaklı görsel reklam afişibulundurulacak. Kdz.Ereğli’deki el sanatlarından ahşap yakma, oyma, işleme,oyuncak ve taş işleme sanatçıları tarafından eserleri sergilenecek.

EREĞLİBELEDİYESİ GALA GECESİNE SPONSOR OLDU

Zobar, son olarakise Ereğli belediyesinin fuarın sonunda düzenlenecek ‘Gala Gecesi’ne sponsorolduğunu belirtti ve gecede Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a plaket takdimedileceğini ifade etti.

Toplantıda ayrıcafuarda gösterilecek Ereğli’yi tanıtıcı sinevizyon gösterimi de izlendi. Öteyandan katılımcılara birer form dağıtılarak fuarla ilgili önerilerin yazılmasıistendi.

Toplantı verilenikramların ardından son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER